.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Budapestre költözik a Mizantróp

Budapestre költözik a Mizantróp

Written By Tamas on 2012. december 31. | 14:50

A Spirit Színház előadása vidéki vendégjátékok után Budapestre költözik. Január 24-től látható az Atrium Film - Színházban. A főbb szerepeket Szinetár Dóra, Makranczi Zalán, Perjés János, Szendi Szilvi, Jászberényi Gábor és Kolti Helga játsszák. Az előadás a Quimby zenekar dalaira épül, melyekhez Szabó Ádám harmonikán és Kutik Rezső gitáron szolgáltatja a zenét.

"Írhatnék az elmagányosodásról, a vélt vagy valós sérelmeink okozta rossz döntésekről, a világgal szembeni megfelelni akarásunkról. Hogy elég gyakran nem vesszük észre azt a szűk mezsgyét, amikor a kompromisszumaink megalkuvásba csapnak át. Vagy arról, hogy sok ember között is lehetünk elképesztően magányosak. Hogy annyira félünk önnön tükrünktől, meg a belső csendtől, hogy mindenféle „zajokkal” bástyázzunk körül magunkat. Én egy olyan előadást szeretnék  létrehozni, amelyben ezeket a kérdéseket úgy járjuk körbe, hogy közben merünk röhögni magunkon. Hogy azért Quimby-zenék, mert nagyon passzolnak mindehhez." (Bori Tamás, rendező)
Az előadás női főszereplője, Szinetár Dóra így vallott a munkáról: - Nem volt kötődésem, és emlékeim sem korábbi Mizantróp előadásokról.  A katonás előadásokból interneten fellelhető részleteket, képeket láttam, de azt kell mondjam, hogy a mi előadásunk tényleg annyira más lett, hogy szinte mindegy is, van-e előadásemlékem. Nem zavarna egyébként az sem, ha lenne, mert nem szokott befolyásolni, itt viszont annyira a nulláról indultunk, annyira belőlünk találódott ki, annyira benne vagyunk mi a saját életünkkel, vergődéseinkkel ezekben a karakterekben... Persze, beleírta ezeket Molière is, igaz, nem mindig kerek mondatokban, de megtaláltuk benne magunkat. Eddig nem sok előadás volt belőle, de színész és dramaturg kollégák úgy fogalmaztak, hogy a mi előadásunkban az az érdekes és új, hogy a főhősök szerethetők. Mert valljuk be, Alceste-et és Célimène-t nem írta a szerző különösen szerethetőre, és ez a színpadon általában két ordítozó, egymást maró embert eredményez, a közönség pedig kissé megkönnyebbülve azzal távozik, hogy legalább rosszul jártak. Az, hogy szerethetők, azért fontos, mert a néző azt a fajta színházat szereti, és nézőként én is azt szeretem, ahol lehet valakinek drukkolni, ahol mehetünk valakivel.forrás: OK Cast, Fidelio
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger