.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Katonák a Tháliában

Katonák a Tháliában

Written By Tamas on 2014. február 14. | 10:49

2014. március 27-én 19 órakor a Thália Színházban találkozik össze a klasszikus zene és a magyar próza egyik kitűnő egyfelvonásos darabja, a Katonák című előadáson.


Sztravinszkij A katona története és Hunyady Sándor Bakaruhában című darabja találkozását Mátyássy Bence rendezi, többek között olyan szereplőkkel, mint Bánfalvi Eszter, Huzella Júlia, Sztarenki Dóra és Szabó Kimmel Tamás.
Száz évvel ezelőtt, 1914-ben kezdődött a Nagy Háború, melyet ma már úgy ismerünk: az első világháború. Az évfordulót két, különböző nézőpontból fogalmazó művön keresztül idézi meg az előadás: egy magyar prózai egyfelvonásos és egy külföldi zenemű találkozik össze most először a színpadon. Az egyik azt a naiv és reménykedő pár hónapot jeleníti meg, amikor még villámháborút, vértelen háborút emlegetett a propaganda. A másik a valóságot, a háború realitását tárja elénk a zene és a színház közös nyelvén.
Az előadás részben tiszteletadás, emlékezés az áldozatokra, részben felhívja a figyelmet a háború értelmetlenségére. Egyszerű, hétköznapi, emberi kívánságot tolmácsol, nehogy a történelem megismételje önmagát.
Közreműködik a Budapest Chamber Sinfonietta.
Szereplők: Bánfalvi Eszter, Huzella Júlia, Sztarenki Dóra, Mátyássy Bence, Szabó Kimmel Tamás

(fotó:TV2)














Producer
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger