.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Polyák Lilla és Császár Angela is ünnepel

Polyák Lilla és Császár Angela is ünnepel

Written By Tamas on 2013. március 16. | 9:24

Március 16-án ünnepli a születésnapját Polyák Lilla és Császár Angela színésznők.

Polyák Lilla 1976 március 16-án született Győrben. A budapesti Madách Imre Gimnáziumban érettségizett, ezután egy évig a Győri Nemzeti Színház tagja volt, ahol a Padlás című darabban szerepelt, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, ahol 1999-ben szerzett diplomát. Gyakorlatát a Vígszínházban végezte, majd Bécsben, a Theater an der Wien-ben, a Mozart! című előadásban játszhatta Waldstatten bárónő szerepét. Itthon az Anna Karenina, majd az Elisabeth címszerepét énekelte, a Madáchban láthattuk a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Spamalot, a Jézus Krisztus szupersztár, és a Volt egyszer egy csapat című musicalekben. Az Operettszínházban pedig olyan nagy sikerű előadások szereplője volt, mint A szépség és a szörnyeteg, a Rudolf, vagy a Rebecca. Jelenleg a Mary Poppins címszerepére készül. Két albuma jelent meg férjével, Homonnay Zsolttal, mindkettő aranylemez lett. 
Jelenleg a következő darabokban látható: Én, József Attila, Csoportterápia, Jézus Krisztus szupersztár, Musical mesék, Rebecca, Rómeó és Júlia. 
A Polyák Lillával készült interjú itt olvasható

Császár Angela Kolozsváron született 1946. március 16-án. A Színház- és Filmművészeti Fősikolán 1968-ban végzett, majd azonnal a Nemzeti Színház szerződtette, 2000 óta pedig a Pesti Magyar Színház művésze.
1993-tól a Nemzeti Szí­niakadémia, 2000-től a Pesti Magyar Szí­niakadémia tanára, 1986-tól az Új Nemzeti Színház Alapí­tvány ügyvezetője. 
Kitüntetései: Farkas Ratkó-dí­j, Szí­nikritikusok különdí­ja, Rajz János-dí­j, Jászai Mari-dí­j, A Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje, Magyar Örökség-dí­j, A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Főnix-díj.
Császár Angela jelenleg a következő előadásokban játszik: Arzén és levendula,  Macska a forró tetőn, István, a király, Háromszögek, My Fair Lady.
a művésznővel készült interjú elolvasható az alábbi linken.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger