.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Cserháti Zsuzsa örökké köztünk él...

Cserháti Zsuzsa örökké köztünk él...

Written By Tamas on 2012. június 22. | 12:24

1948. június 22-én Budapesten született Cserháti Zsuzsa, a hazai könnyűzenei élet egyik legendás művésze.

Klasszikus balettet tanult, majd 1965-ben énektudását kezdte csiszoltatni. Az 1972-es Táncdalfesztiválon egy csapásra ismertté, és közkedveltté vált. Előbb a Rangers, majd a Thomastic együttessel turnézott, 1978-ban megnyerte a Tessék választani! című versenyt az Én leszek című dallal. A nyolcvanas években háttérbe került (a Hanglemezgyár akkori vezetői egyszerűen száműzték őt a rádiókból), ezekben az években a Moulin Rouge színpadán, és a debreceni Arany Bika szálló bárjában hallhatta őt a közönség. Mintegy másfél évtizedes kihagyás után, 1996-tól Magyarország legnagyobb sikerű visszatérését mondhatta magáénak, a Hamu és gyémánt című albuma újra visszahozta őt a fénybe. EMeRTon-díjjal jutalmazták, 1998-ban pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét. Boldogan vállalt újra fellépéseket, 1999-ben pedig orvosai segítségével sikerült megszabadulnia az őt nyomasztó súlyfeleslegtől is. Úgy tűnt, többé nincs megállás az énekesnő számára, ám magánéleti problémái újra a mélybe sodorták, és 2003 nyarán csatlakozott a "mennyei társulathoz". 



A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 17-én (pénteken) 20 órától Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legszebb szerzeményeit hallgathatja meg a közönség.
Színpadra lép Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Csonka András, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Varga Miklós, Janza Kata Fésűs Nelly és Szomor György.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger