.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Alföldi újabb rendezése a Vígben

Written By Tamas on 2014. december 19. | 13:40

Bemutatta a Vígszínház Shakespeare örök klasszikusát, a Julius Caesart. Ezúttal Alföldi Róbert rendezte a drámát, a főszerepeket Hegedűs D. Gézára, Stohl Andrásra, Hevér Gáborra és László Zsoltra bízta. 


A Pompeiust legyőző Caesar épp hatalma csúcsán van, a római nép isteníti, ám félő, hogy Caesar egyeduralomra tör. A szenátorok ezért összeesküvést szőnek a meggyilkolására, s ennek vezéralakjai Cassius és Brutus lesznek. A vészjósló jelek ellenére Caesar megjelenik a Szenátusban 44. március idusán, ám az összeesküvők ledöfik – és ezzel polgárháborús helyzetbe sodorják a birodalmat. Fel is áll a két tábor: a Caesar-pártiakat Antonius és Octavius, a köztársaság híveit pedig Cassius és Brutus vezetik. A személyes indulatok, politikai érdekek és hatalmi játszmák felkorbácsolódnak – s így, a világtörténelem egyik legkritikusabb időszakában érkezünk el a philippi síkra, a két párt végső csatájának színhelyére...

A darab címszerepét ezúttal Hegedűs D. Géza alakítja, aki az második felvonásban mozdulatlanul van jelen a színpadon...
- Ez is komoly színészi feladat -árulta el a színész. -Kétszer is megjelenek ebben a formában: először a kivégzésem után, aztán amikor a nagy beszédeket tartják. Caesar ekkor maga válik a manipulálás eszközévé. Ilyenkor is figyelek, benne vagyok a jelenetben, de úgy kell jelen lennem, hogy közben nem történhet velem semmi. A legkisebb rezdülés is kiábrándító lehet. Többször eljátszottam már a gondolattal, hogy a saját koporsómban fekszem és hallgatom a temetésemen beszélgetőket. Hátborzongató érzés...(forrás: vigszinhaz.hu)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger