.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Dögkeselyű a Madáchban

Dögkeselyű a Madáchban

Written By Tamas on 2014. december 19. | 13:17

A II. Madách Musical Pályázat 1. helyezett műve decemberben kerül színpadra a Madách Színházban.
Bizonyára sokan emlékeznek még András Ferenc 1982-es filmjére, melyben Cserhalmi György, Pap Vera és Udvaros Dorottya alakították a főszerepeket. Az izgalmas történet most új életre kel!
Jól öltözött idős hölgyek ellopják egy taxisofőr aznapi bevételét. A Dögkeselyű története Simon József, a diplomás taxisofőr egyszemélyes bosszúhadjárata: a bűn ellen paradox módon kénytelen bűnnel harcolni. Vajon ki hisz neki? Ki tud – egyáltalán ki akar segíteni? A Munkácsi Miklós Dögkeselyű című kisregénye alapján készült kultuszfilm, egyben az első akciófilm sztorija ezúttal a Madách Színház Stúdiószínpadán pereg előttünk a 70-80-as évek magyar könnyűzenéjének hangulatát idéző dalokkal ötvözve. A darab egyszerre követi a kisregény eredeti történetét, s egyszerre tágítja ki, hozza közelebb időben a ma színháznézőjéhez a mondanivalót.
Mert ugye mondanunk sem kell – ugyanott élünk, s nem sok minden változott azóta, ha felvetődik a kérdés: kire számíthat, aki szorult helyzetbe kerül?
Az eredeti regényből Fekete György készített zenés darabot, melyet Harangi Mária rendez. A főszerepekben Zöld Csaba, Koós Réka, Balogh Anna, Hűvösvölgyi Ildikó, Kőrösi András, Posta Victor és Fehér Adrienn lesz látható.
Bemutató: 2014. december 5.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger