.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Amerikai komédia az Átriumban

Amerikai komédia az Átriumban

Written By Tamas on 2014. március 20. | 16:51

Március 21-én az Átriumban mutatja be a Budapesti Operettszínház az Amerikai Komédia című új swing-jazz-musicalt.

New Yorkban vagyunk, 1938-ban, a La Paz nevű luxushajó fedélzetén. Egy munkamániás, ifjú üzletasszony (Janza Kata) és egy sármőr kalandor (Dolhai Attila) viharos találkozásának lehetünk tanúi. A Monte Carlóba tartó tengeri úton különös figurák népesítik be a fedélzetet. Megjelenik például Tony vőlegénye, a pénzarisztokrata (Földes Tamás), egy brutális feleség (Falusi Mariann), és az asszony terrorja alatt szenvedő rémült kis férfi (Bálint Ádám), vagy épp Tony fékezhetetlen életkedvű anyja (Felföldi Anikó) aki legalább tíz évvel szeretne fiatalabbnak látszani a saját lányánál...
Nagy pénzek forognak kockán, és aki csak teheti, labdázik a másik szívével... Mindeközben pedig a luxushajón tombol a szving, a dzsessztörténet máig élő, legfényesebb korszakának vérpezsdítő muzsikája.
A Budapesti Operettszínház új bemutatójának zenéjét - a kornak megfelelő szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal - az Artisjus és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész Bársony Bálint szerzi, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén. A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írja, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján. Az előadás rendezője Réthly Attila.

Falusi Mariann és Földes Tamás az olvasópróbán
"-Színpadon már álltam együtt az Operettszínház színészeivel, de egy előadásban még nem. Dolhai Attilával is most játszunk együtt először, bár közös éneklésben már volt részünk. Már akkor is nagyon szerettük egymást. Vicces a darab. Jó lesz! Élvezem nagyon" - mondta el Falusi Mariann, akinek megfélemlített férjét Földes Tamás játssza darabban, aki erre nevetve csak annyit mondott: " -Világéletemben ezt a szerepet töltöttem be. Az első lépéseimtől kezdve mostanáig engem a nők irányítottak. Ha jól sikerül a szerepem, akkor elégedett lehetek a premier után és talán elég érett leszek, hogy saját kezembe vegyem a sorsomat..."

bemutató: 2014. március 21., Átrium 
                  
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger