.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Ruttkai és Latinovits kiállítás

Ruttkai és Latinovits kiállítás

Written By Tamas on 2014. január 19. | 15:00

2014. január 20-án 17 órakor nyílik a százhalombattai Matrica Múzeumban a Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán emlékkiállítás.

 A Múzeum a „Színház az egész világ”c. sorozatának első állomása a színháztörténeti kiállítás, mely e két nagyszerű színésznek, párnak a művészi és magánéletébe enged bepillantást. 

A kiállításban a sok-sok fotó megmutatja, milyen sok arca volt a mindennapi életben és a színpadon Ruttkai Évának és Latinovits Zoltánnak. A személyes tárgyak, kellékek, rajzok, díjak pedig felidéznek egy-egy színházi darabot, fontosabb állomást. 
„Megelevenedik” Ruttkai Éva színpadi jelmeze, személyes apróságok: gyűrű, szemüveg, látcső… – bolyonghatunk velük boldogan a múltlabirintusban. Latinovits Zoltán olyan különleges rajzaival is találkozhatunk a kiállításban, melyeket még soha nem látott a közönség.
Egyikük sem sejtette, hogy életük, haláluk, legendájuk örökre össze fog tartozni.
A kiállításban látható anyag nagy része Ruttkai Éva hagyatéka, melyet a hagyatékot gondozó Szigethy Gábor és Gábor Júlia bocsájtott rendelkezésre. A kiállítás megvalósítását támogatták még: az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Vígszínház és Matrica Múzeum.
A Matrica Múzeum ezzel a kiállítással kapcsolódik a Magyar Kultúra Napjához és emlékezik a színészpárra, melyet április 27-ig látogathat a nagyközönség!



Helyszín: Matrica Múzeum – Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger