.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , » Íme, az idei Kultúrzsiráf-díjasok!

Íme, az idei Kultúrzsiráf-díjasok!

Written By Tamas on 2014. január 15. | 22:07

Több ezer e-mail érkezett tőletek, melyekben a 2013-as év kedvenceire szavaztatok. A kategóriánkénti jelöltekből végül összeállt a végleges sorrend, melyet most már ti is láthattok.

Az év férfi előadója: VASTAG CSABA
Kétségtelen, hogy Vastag Csaba rajongói szinte minden követ megmozgatnak, ha a kedvencükről van szó.  Nem volt olyan kategória, vagy olyan előadó, akire csak megközelítőleg is annyi voks érkezett volna, mint Csabára. Őt követik a sorrendben: 2.Majka, 3.Oláh Gergő, 4.Király Viktor, 5.Pál Dénes. Lemaradva az élmezőnyből Caramel, Heincz Gábor Biga, Ákos és Kállay Saunders András a legjobbak között.

Az év női előadója: WOLF KATI

Bár jelenleg külföldön éli mindennapjait, de a rajongói nem felejtik el, sőt! Toronymagasan győzött az énekesnő, megelőzve mindenki mást. 2.Rúzsa Magdi, 3.Radics Gigi, 4.Kozma Orsi, 5.Király Linda. A nagy visszatérő, Mohamed Fatima is szép számban kapott voksot, rajta kívül Zséda, Polyák Lilla és Falusi Mariann is büszke lehet, viszont úgy tűnik, hogy az X-Faktoros szereplése betett a nézőknek, hiszen Tóth Gabira alig 20 szavazat érkezett.

Az év zenekara/ együttese: COMPACT DISCO
Több slágerrel is felkerültek a játszási listákra, s a számtalan koncert is megtette a hatását, a Compact Disco tarolt, letaszítva a trónról a nagy öregeket. A sort három rockcsapat, a Hooligans, a Magna Cum Laude és a Tankcsapda folytatja, majd jönnek az ifjak: The Carbonfools, Magashegyi Underground, The Biebers, Anna and the Barbies, Bermuda, illetve az egyre népszerűbb Honeybeast.

Az év férfi színésze: CSÁNYI SÁNDOR
Úgy tűnik, még mindig ő a nők első számú kedvence, így Csányi Sándor idén is felkerült az élre, maga mögé utasítva a szintén sok szavazatot kapó Kulka Jánost, és László Zsoltot. A tízes listán a következő a további sorrend: Stohl András, Dolhai Attila, Feke Pál, Klem Viktor, Fekete Ernő, Nagy Ervin, Rudolf Péter. 

Pokorny Lia
Az év színésznője: POKORNY LIA
Akárcsak tavaly, idén is Pokorny Lia lett az abszolút befutó. A rendkívül rokonszenves és tehetséges színésznő a színpadon és a képernyőn is lenyűgözte a közönséget.
2.Törőcsik Mari, 3.Molnár Piroska, 4.Udvaros Dorottya, 5.Eszenyi Enikő.
Szépen szerepelt a szavazásban Ónodi Eszter, Vári Éva, Györgyi Anna, Tompos Kátya és Kováts Adél is.

Az év férfi alakítása televíziós produkcióban: MÁCSAI PÁL
2012-ben is a Terápia pszichológusa, Mácsai Pál volt a legnépszerűbb, és ezúttal is rá szavaztatok legtöbben.  Sokan szerettétek Simon Kornélt is a Társas Játék második évadából, és úgy tűnik, bírjátok Mucsi Zoltán humorát is, aki a 3. helyet szerezte meg a Munkaügyek című sorozatban nyújtott alakításával. Anger Zsolt a Hacktion zsaruja lett a negyedik, míg az ötödik helyre Hevér Gábor került az Átokból.

Az év női alakítása televíziós produkcióban: POKORNY LIA
Két kategóriában is gratulálhatunk Pokorny Liának, hiszen a legjobb női alakítás is az ő nevéhez fűződik. A Társas Játék nagy orrú kismamája jóval több voksot kapott, mint a második helyen végzett Molnár Piroska (Munkaügyek), vagy a dobogó harmadik fokára került Marozsán Erika (Terápia). Szerettétek még Bánsági Ildikót (Átok), és Balsai Mónikát is (Társas Játék)

A legjobb TV-sorozat: TÁRSAS JÁTÉK
A fentiek tükrében nem véletlen, hogy a Társas Játék lett a legkedveltebb TV-sorozat, megelőzve a tavalyi győztes Terápiát. Harmadik a Munkaügyek, negyedik az Átok, ötödik pedig a Hacktion lett.

A legjobb film: AGLAJA
Több nemzetközi díjat söpörhetett be, és nálunk is az élen végzett Deák Krisztina Aglaja című filmje, mely egy cirkuszi mutatványos asszony, és lánya kapcsolatát mutatja be. Bár a kritikusok nem ájultak el tőle, de a Nejem, nőm, csajom szerintetek a második, míg a harmadik a szintén díjnyertes Nagy füzet. Az Isteni műszak és a Köszönöm, jól zárja a listát.

Az év televíziós szórakoztató műsora: SZTÁRBAN SZTÁR (TV2)
Talán az sem meglepő, hogy a TV2 sztárokat átváltoztató műsora lett a kategória kedvence. A Sztárban sztár simán leverte a második helyen végzett Szombat esti láz legutóbbi szériáját, de még az X-Faktort is. Az M1 két műsora kiválóan végzett: negyedik a Magyarország, szeretlek!, ötödik pedig Jakupcsek Gabriella délutáni csajos műsora, a Ridikül. Viszonylag kevés szavazatot kapott a TV2 tehetségkutatója a The Voice, ugyanezen csatorna vadiúj realityje, az Édes élet, és A Dal című zenés műsor.

Az év televíziós-rádiós személyisége: SEBESTYÉN BALÁZS
A Class Fm reggeli műsorának fődumása, Sebestyén Balázs tarolt, ám meglepően sok szavazatot kapott Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő is. Csak a negyedik lett a TV2 bombázója, Liptai Claudia, ötödik pedig az RTL Klub szőke műsorvezetője, Lilu.

Az év populáris könyve/ írója: LAKATOS LEVENTE: BOMLÁS
Régen ismert, nagy neveket utasított maga mögé a már harmadik regényével jelentkező Lakatos Levente. A Bomlás szexuálisan túlfűtött sztoriját annyira megszerettétek, hogy messze a legtöbb szavazatot küldtétek Leventére. A második helyen meglepő módon nem egy regény, hanem Csáki Judit Alföldi színháza című című kötete végzett, mely a Nemzeti Színház egykori direktorának öt évéről szól. Müller Péter Férfiélet, női sors című inspiráló műve a harmadik. Lesley L. Lawrence, Csernus Imre és Vavyan Fable kapott még értékelhető mennyiségű szavazatot ebben a kategóriában.

Az év kedvenc könnyűzenei albuma: MAJKA-CURTIS-BLR: BELEHALOK
Az egykori ózdi hős, Majka olyan nagy sikerrel tért vissza a könnyűzenei életbe, hogy az első lett a szavazáson. A második helyen a Társas Játék című TV-sorozat második évadjának betétdalait tartalmazó dupla CD végzett, megelőzve a bronzérmes Tankcsapdát. Ők a Rockmafia Debrecen című albummal taroltak idén. A kedvenc albumok közé került még Rúzsa Magdi Tizenegy, Kozma Orsi Vulkán, és Ákos 2084 című korongja is.

Az év slágere: KIRÁLY VIKTOR: FIRE
Az év slágere kategóriában volt talán a legszorosabb a verseny. A végén király Viktor került az élre, hajszállal megelőzve Oláh Gergőt, és Király Lindát. ByeAlex és Rúzsa Magdi fért még bele a legjobb ötbe.


1.       FIRE/ KIRÁLY VIKTOR
2.       TÖRJ KI A CSENDBŐL/ OLÁH GERGŐ
3.       RUNAWAY/ KIRÁLY LINDA
4.       KEDVESEM/ BYEALEX
5.       SZERELEM/ RÚZSA MAGDI
6.       MY BABY /KÁLLAY SAUNDERS ANDRÁS
7.       SORRY/ THE BIEBERS
8.       WE WILL NOT GO DOWN/ COMPACT DISCO
9.       NEM BAJ/ MOHAMED FATIMA
10.   LONDON/ BERMUDA



A kategóriák győzteseinek gratulálunk!
A szavazók között pedig a következőknek kedvezett a szerencse:
- CD csomagot nyert: DEÁK KITTY
- 2db jegyet nyert a Belvárosi Színház egyik előadására:  FEHÉRNÉ LAURA
- 2db jegyet nyert a Fővárosi Operettszínház egyik előadására: HESSZ LÍVIA
- könyvcsomagot nyert: VÁGÁSI KRISZTINA










Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger