.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Újabb titkok Agatha Christie-ről

Újabb titkok Agatha Christie-ről

Written By Tamas on 2013. március 19. | 21:10

Agatha Christie jegyzetfüzeteiből már született egy könyv (Agatha Christie titkos jegyzetfüzetei), de John Curran, a kéziratos hagyaték feldolgozója abba nem tudott minden érdekességet belezsúfolni. Ami kimaradt, vagy amit ott éppen csak érintett, abból íródott ez a könyv.

Agatha Christie életműve hat évtized alatt keletkezett. Curran minden évtized legjellemzőbb műveit járja körül és minden évtizedhez talál érdekességeket is. Itt olvasható először A titokzatos stylesi eset eredeti befejezése, amit fáradságos munkával írt át az egyik jegyzetfüzet kézírásos vázlatából; egy Miss Marple-novella alternatív változata, és egyik legsikerültebb természetfeletti novellájának első verziója.
Elolvashatjuk, mit írt a Times-nak arról, hogyan találta ki Hercule Poirot-t. Beleolvashatunk abba a jegyzetfüzetbe, amelyben a mérgek kémiai formuláit és hatásait gyűjtötte. Megtudhatjuk, mit tervezett A sors kapuja utáni regénynek - ami helyett a Poirot első esetei jelent meg, mert a nyolcvannégy éves írónőnek már nem volt ereje új regényre. Ebben a könyvben is rengeteg felhasználatlan regény- és novellaötlet van, amik mind fájdítják a rajongók szívét - micsoda remek könyvek születhettek volna belőlük! John Curran vezetésével időrendben követhetjük végig Christie hosszú alkotói periódusának legkiválóbb műveit. De ezt a könyvet is érdemes óvatosan forgatni: nemcsak befejezésekről lebben fel a fátyol, hanem szokatlanul összefüggésekre is rámutat az életmű egyik legjobb ismerője.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger