.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

The Voice - X-Faktor: 1:0

Written By Tamas on 2012. november 11. | 12:16

Bevallom, függő vagyok! Sosem hagyom ki a tehetségkutató műsorokat, de mostanában egyre kevesebb érdeklődéssel ülők le hétvégén a TV elé...

Pénteken, és szombaton este is lenne mit nézni, hiszen az egyik csatornán az X-Faktor harmadik magyar szériája fut, míg a másikon a The Voice első hazai testvérkéjét tálalják. Mindkét műsornak megadtam a bizalmat, eddig egyetlen epizódot sem mulasztottam el, de valahogy már nincs bennem az az izgalom, ami korábban; hogy már délután az esti adásra készüljek.

Az X-Faktor idén is egész jól indult, sorakoztak a tehetséges fiatalok, helyesen évődtek egymással a mentorok, mostanra viszont a középszer langyos-unalmas vizében lubickol a néző. Már a 12 továbbjutó személyét tekintve is nagy kérdőjelek merültek fel bennem, hiszen a csapat fele érthetetlen módon került az élő adásokba. Tudom, tudom, ez egy valóságshow! Sokkal fontosabb, hogy kiről mit lehet majd írni a színes magazinokban, és kinek van a háta mögött valami családi dráma, vagy kipukkasztásra váró botránylufi, de mégiscsak tehetségeket keresnek, nem? 
Zámbó Krisztián nevétől hangos a sajtó, naponta tálalnak nekünk egy-egy firkát, és megunhatatlan az a kérdés is, hogy vajon sikerül-e kitörnie a papa árnyékából. Mindenki tudja a választ: NEM! Krisztián sosem fogja megközelíteni Jimmy király népszerűségét. Apuka őstehetség volt, annak ellenére, hogy a személye erősen megosztotta a közönséget. Vitathatatlanul hazánk egyik legnagyobb torka veszett el az ő távozásával. Ehhez képest most itt van nekünk Krisztián, aki minden alkalommal fülsiketítően hamis, láthatóan szorong, és a kisugárzása is egy íróasztaléval egyenlő. Miért kell ezzel az emberrel elhitetni, hogy lesz belőle VALAKI? A papa egykori rajongói küldik rá az SMS-eket? Nekik nincs fülük? Egyáltalán hogy engedhette a szakmai zsűri ezt az embert a legjobb 12 közé? 
Hasonló a helyzet a Csobot Adél nevű kislánnyal is, aki még egyetlen egyszer sem nyújtott elfogadható produkciót az élő műsorban. Persze, cuki ő, de akkor miért nem tolták be a ValóVilágba? Sikítva nyúlok a távirányítóhoz, amikor ő kerül sorra, mert tikkelni kezd a szemem, mire befejezi a kétperces dalát. Az előző szériában Kováts Vera volt hasonló karakter, ő is helyeske volt, de mostanra tisztán láthatjuk, hogy semmi keresnivalója ebben a szakmában. Adélhoz képest Antal Tímea fényévekkel jobb, igazi sztár alkat, kiváló énekesnő, de őt belekényszerítik a legunalmasabb nótákba, amikben láthatóan nem érzi jól magát. Lass Bea színfolt volt a műsorban, rá komoly karrier várhat popénekesként, és színésznőként is. Kiejtették... Mert megpróbálták beskatulyázni, levagdosni róla pont azokat a hajtásokat, amiktől eredeti, és izgalmas. Szabó Dávid sok éve bizonyít a színpadon. Vérprofi a srác, baromi jól énekel, de mostanában valami teljesen más akar lenni, mint ami ő valójában. Ettől aztán valahogy műnek tűnik mindaz, amit a színpadon csinál. Ki mondta neki, hogy változzon meg? Miért kellene? Oláh Gergő kétségkívül az évad legnagyobb felfedezettje, nincs is sok értelme bárkivel versenyeztetni, hiszen klasszisokkal jobb mindenkinél. Drukkolok a Like nevű lánytriónak! Bár borzalmasan rossz nevet kaptak, de kifejezetten bírom őket. Helyesek, jól énekelnek, keményen dolgoznak a sikerért. Valamiért azt azonban nem tudom elképzelni, hogy a villamoson majd arról beszélgetnek az emberek: "este megyek Like koncertre!"... Fehér Zoltánt végre elengedték! Belátták, hogy bár istenien énekel a fiú, annyira ellenszenves, hogy az leírhatatlan. Hiába akartak tökös macsót csinálni belőle, az összes gesztusa és mosolya bicskanyitogatóan modoros maradt. Majd megjelenik az első lemeze, azt örömmel hallgatjuk, csak közben ne kelljen nézni, mit művel...
Bár a színpadi látvány egyre színesebb, a dalok egyre unalmasabbak, fantáziátlanabbak. Merjünk már bátran válogatni nótákat ezeknek a gyerekeknek! Nem csak Robbie Williams, a Bon Jovi és Pink lemezein vannak jó dalok! Ráadásul az általuk megismert slágereket szinte lehetetlen másnak jól előadni, nem véletlenül nekik írták ezeket a nótákat! 
Azt sem értem, hogy a produkció előadása után miért tesz fel teljesen blőd kérdéseket a remegő térdű srácoknak. Ki a bánatot érdekel, hogy hogy van Fehér Zoli felesége, és hogy eljött-e a forgatásra Antal Tímea pasija? Ja, tudom, ez egy valóságshow...

A TV2 próbálkozása egyelőre magasan veri az RTL Klub X-Faktorát! Ott valóban tehetséges énekesek állnak a színpadon, és miért lenne baj, hogy a legtöbbjüket ismerjük már valahonnan? Jól énekelnek, és erről szól a műsor, nem? Akkor kezdődnek majd a puffogások, mikor a párbajok során a két jó közül az egyiknek haza kell mennie. Nahát, hiszen ez a világon minden tehetségkutatóban így működik! A The Voice kapcsán csupán azt nem értem, hogy miért nem figyeltek oda a szerkesztők a részletekre. Egy nap alatt vették fel a válogatást, amit mi heteken át, feldarabolva kapunk. Ezzel nincs baj, de néha átöltöztethették volna a mestereket, hogy ne tűnjön úgy: ugyanabban a gúnyában ülnek ott hetek óta. Mező Misi hónaljvillantásától már a gyomrom forog, bízom abban, hogy a további felvételekre vagy megtalálja a borotváját, vagy legalább egy rövid ujjú pólót adnak rá... Egyébként is kicsit sok ő nekem. Jó, ez az első találkozása a kereskedelmi tévék nagy gépezetével, de fentről is rászólhatna valaki, hogy vegyen vissza, mert ellenszenvessé válik. Még izgatottan várom, hogy mi lesz a sorsa Fatimának, Nikának, Berkes Gabinak, és az ő zseniálisan éneklő Olivér fiának. Arra is kíváncsi leszek, hogy milyen mester lesz a maximalista Caramel, a helyesen anyáskodó Malek Andrea, vagy az egyelőre még unatkozó Somló Tamás. Remélem, hogy ebben a műsorban nem csalódom majd annyit, mint az X-Faktorban.

fotók: TV2, RTL Klub, Gazdag Éva


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger