.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Csákányi Eszter mesél

Csákányi Eszter mesél

Written By Tamas on 2012. november 17. | 9:51

Csákányi Eszter mesél: ismét színpadon a Keresztanya

A Tündérkeresztanya című cigány népmese az alapja Csákányi Eszter gyerekeknek szóló monodrámájának, amelyet még 2010-ben mutatott be közösen az Orlai Produkció és az egri Harlekin Bábszínház. A Keresztanya bemutatásának évében elnyerte a legjobb gyerek- előadásnak járó díjat a Színházi Kritikusok Céhétől és most új helyszínen, a Mikroszínpadon (volt Mikroszkóp Színpad) találkozhat vele a közönség.

Az erős atmoszférájú előadás cselekménye szerint egy cigány asszonynak gyermeke születik, de szegénységük miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét. Végül egy ismeretlen tündér vállalja, de csak akkor, ha az anya lemond a gyermekéről, és a tündér faraghat embert a csecsemőből…

A rohanó világban ritkán van arra idő a mesehallgatásra, a színház pedig erre jó alkalmat tud teremteni, és teret tud adni arra, hogy megéljünk bánatot és örömöt, szegénységet és gazdagságot, életet és halált. Csákányi Eszter kivételes játékával ez az élmény gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt lehetségessé válik.

forrás: Orlai Produkció
fotó: Gál Gábor


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger