.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Mary Poppins berepült a Madáchba

Mary Poppins berepült a Madáchba

Written By Tamas on 2012. szeptember 30. | 14:03

Az év egyik legnagyobb színházi szenzációjának ígérkezik a Madách Színház Mary Poppins című előadása. A teátrum számtalan nagy sikerű musical után újra egy olyan műhöz nyúlt, mellyel garantált a vastaps.

"Az égen minden csillag néked ragyog, megtörténhet bármi, hogyha hagyod...” énekli a musical címszereplője. Mary Poppins mágikus erejű figuráját, a gyerekirodalom felejthetetlen nevelőnőjének alakját az ausztráliai születésű angol Pamela Lyndon Travers, újságíró, színésznő, táncosnő találta ki. Évtizedeken át írta, regénnyé, sőt regénysorozattá formálta az epizódokat, még 90 évesen is dolgozott rajta. 1964-ben film (Julie Andrews főszeplésével), majd 2004-ben Travers történetei és a film alapján színpadi musical született. A szövegkönyvet Julian Fellowes készítette, a zenét Richard M. Sherman és George Stiles szerezte, a dalszöveget Robert B. Sherman és Anthony Drewe írta. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált, felnőttek és gyerekek gyönyörűségére. A siker titka az az utánozhatatlan báj, amellyel a musical egybeötvözi a környező világ hétköznapjait a tündérmesék varázslatával...

A Madách Színház előadását Szirtes Tamás rendezte, a díszletekért Rózsa István, a jelmezekért Rományi Nóra, a koreográfiákért pedig Tihanyi Ákos a felelős.
Mary Poppins szerepét felváltva énekli és játssza Mahó Andrea, Polyák Lilla és Oroszlán Szonja. A további szerepekben Szente Vajk, Csonka András, Sándor Dávid, Dunai Tamás, Szerednyey Béla, Szervét Tibor, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Koós Réka, Hűvösvölgyi Ildikó, Bencze Ilona, Détár Enikő, Sáfár Mónika és Serbán Attila látható. 






fotók: Madách Színház
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger