.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Eurovíziós Dalverseny: alakul a döntő mezőnye!

Eurovíziós Dalverseny: alakul a döntő mezőnye!

Written By Tamas on 2012. május 23. | 15:33

A kedd esti első középdöntő 18 versenydala közül tíz jutott tovább a szombati döntőbe. Csütörtökön újabb tizennyolc nótát hallgathat, és nézhet meg a közönség, hogy újabb tíz versenyben maradhasson. Hat ország alanyi jogon - a középdöntőn való megmérettetés nélkül- kerül döntőbe, így végül huszonhat szerzemény verseng majd a fődíjért.

Bakuban mindent megtettek azért, hogy színvonalas program várja Európa TV nézőit. Külön stadion építettek a rendezvény számára, és nagyon komoly technikával készültek egy éven át. Idén nincs olyan látványos színpadkép, mint azt az elmúlt években megszokhattuk, de legalább jobban lehet koncentrálni a dalokra.
A magyar versenydal az első középdöntőn sikerrel debütált, így már biztosan ott lesz a Compact Disco is a szombati döntőn. Kedden a papírforma győzött, senkit sem ért meglepetésként a továbbjutó tíz dal. Az oroszok nagymamái nevetve meneteltek tovább, akár csak az írek ikrei, vagy a dánok fiatal csillaga. A román dalt az egyik legesélyesebbnek tartják a szakemberek, és eddig be is jött nekik.

Az első középdöntő továbbjutói:
Albánia, Ciprus, Dánia, Magyarország, Románia, Írország, Izland, Görögország, Románia, Oroszország.

A csütörtöki  középdöntő egyik nagy esélyesének a Norvégiát képviselő Toojit tartják, aki Iránból települt az északi országba.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger