.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Oroszlán Szonja ünnepel

Oroszlán Szonja ünnepel

Written By Tamas on 2012. május 19. | 17:04

Május 19-én ünnepli 35. születésnapját Oroszlán Szonja. A színésznő 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem, operett- musical szakán, de egy New York-i színiakadémián is tanult. 
A Cool Miners zenekar énekesnője volt, majd a diploma megszerzése után a Vígszínházhoz került, ahol zenés, és prózai darabokban is megmutathatta magát. Több Walt Disney rajzfilmben kölcsönözte magyar hangját egy- egy figurának. A Madách Színházban a Producerek című musical női főszerepével szórakoztatta a közönséget, majd ugyanitt megkapta az és mennyi szerelem! főszerepét is. Számos nagy sikerű filmben láthattuk (Valami Amerika, Casting minden, Egy szoknya, egy nadrág, Magyar Vándor, Egy bolond százat csinál, Valami Amerika 2...)
Zsűritagként is láthattuk a Csillag születik című tehetségkutató műsorban, jelenleg pedig a Mindenből egy van és a Hacktion című sorozatok állandó szereplője az m1-en.

2012 május 25-én lesz Szonja legújabb bemutatója a Madách Színházban Winnie-ként az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy című komédiában, melyben Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Székhelyi József, Magyar Attila, Tóth Enikő és Balla Eszter oldalán játszik majd. Ray Cooney és Tony Hilton darabja bizonyítja, hogy a legkacagtatóbb helyzet után is mindig van másik, hogy rátegyen egy lapáttal az előzőre.
A történet egyszerű alaphelyzetből kezdi fékezhetetlen száguldását a végkifejlet felé: a dúsgazdag Hardcastle tízezer fontot szándékozik egy volt üzlettársa fiának ajándékozni azzal az egy feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. Az angol úr vidéki házában összeverődő színes forgatag biztosítja az állandó meglepetéseket, személycseréket, félreértéseket, egyszóval a rekeszizmok folyamatos ostromát. A fékevesztett komédia során közelebbi ismeretséget köthetünk egy kellőképpen romlott lakájjal, egy bájos vénkisasszonnyal, modern művészetekkel kacérkodó leányzóval, műkritikus udvarlóval, ügyvédekkel és álügyvédekkel... Az előadást Szente Vajk rendezi.

Ősztől újabb premier vár Oroszlán Szonjára, hiszen a Madáchban a Mary Poppins musical címszereplőjének jelmezét is magára öltheti majd.


fotók: oroszlanszonja.hu
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger