.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Rendkívüli programok a költészet napján!

Rendkívüli programok a költészet napján!

Written By Tamas on 2012. április 11. | 13:17

József Attila születésnapján évek óta a költészet napját is ünnepeljük. Idén is számos nagyszerű rendezvény várja az érdeklődőket.

Kilencvenhat költő olvassa fel verseit a költészet napján, szerdán Thália Színház Mikroszkóp Színpadán a második Versmaratonon, amely az idén kiegészül egy egynapos költészeti könyvvásárral. Délelőtt 11-től este 11-ig tart a rendezvény. Az Örkény Színház Mit érdekelne engem a költészet...? címmel kortárs magyar költők műveiből készült összeállítással ünnepli a költészet napját. A verseket Bíró Kriszta színész-rendező válogatta, a műsorban a színház színészei és meglepetésvendégek tűnnek fel.
Az Írók boltjában Benne vagy? címmel várják az érdeklődőket 10 és 19 óra között. A rendezvény keretében bárki felolvashatja kedvenc versét, emellett ismert költőkkel lehet találkozni. Erre a napra időzítette Bálint András (fotó) rendhagyó irodalmi estjének a bemutatóját. A Radnóti Színház Úr és kutya című produkciójában a színész-igazgató Bajusszal, ötéves kutyájával lép színpadra. A műsor Babits Mihály, Bächer Iván, Byron, Esterházy Péter, Heltai Jenő, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Thomas Mann, Zelk Zoltán, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs, Márai Sándor és O'Neill műveire épül.
A Művészetek Palotájában Lackfi János és a Sajtkukacz együttes Radírmocskok és részeg elefántok műsorát nézhetik meg a látogatók a nap során több alkalommal.
Az Erzsébet téri Akváriumban a Kávészünet együttes ad koncertet. A zenekar olyan klasszikus és kortárs költők verseit zenésítette meg, mint Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Ady Endre, József Attila, Varró Dániel, Karafiáth Orsolya vagy Lackfi János. A 16. kerületi Corvin Művelődési Házban Gyukics Gábor költő és a Vasvári Béla dzsessztrió közös műsora lesz hallható este hat órától. 
A Vígszínházban április 14-én, szombaton 11 órától ünneplik a költészet napját Hegedűs D. Géza rendezésében. A műsorban a Vígszínház művészei működnek közre.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger