.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Ákos: Előkelő idegen

Ákos: Előkelő idegen

Written By Tamas on 2012. április 12. | 14:54

Egy év koncertszünet után teljesen megújult produkcióval tér vissza a színpadra az immáron Kossuth-díjas Ákos. A több mint két évtizede töretlen pályájú dalszerző-előadó igazán izgalmasnak ígérkező elektronikus előadással jelentkezik, amely – vadonatúj dalok mellett – nagy slágereket és áthangszerelt repertoárdarabokat vonultat fel komoly látványtechnika kíséretében.

A 2012-es szintirock koncertprogram az idei nyáron mindössze három alkalommal áll színpadra. Először Sopronban, a 20. VOLT fesztiválon találkozhat majd a nagyérdemű az új és újjá hangszerelt dalokkal június 29-én, a fesztivál Nagyszínpadán. Idén a Heineken Balaton Sound egy bemelegítő nappal bővül. Ezen a napon, július 11-én, - a nyáron második alkalommal - Zamárdiban lép fel Ákos ezzel a programmal. A jubileumi Sziget nulladik napján pedig egy bővebb repertoárral, az év egyik legnagyobb magyar zenei eseményeként, egy egész estés, önálló Ákos-koncert várja a közönséget. A programban a Bonanza Banzai és Ákos legfontosabb dalai és legújabb szerzeményei szólalnak meg, 21. századi hangszereléssel.

Ezzel egyidőben készül a stúdióban a szintipop-hangzású új Ákos-korong, amelynek első kimásolt dala 2012. április 12-én Előkelő idegen címmel lát napvilágot. A maxikiadvány ezúttal egy CD-t és egy DVD-t tartalmaz.
- Az Előkelő idegen az a furcsa, helyenként édeskés ügy, amit nosztalgiának hívunk. A dal egy programadó nóta, szintipopos hangszerelésével és a szövegével is azt akarja felvezetni, amire most készülünk: egy nosztalgikus, parodisztikus, büszke előadást és lemezt. Kamaszkorunk zenéjében gyökeredzik, de nem akarjuk ugyanazt csinálni, mint akkor: ez a 2012-es változat – mondta Ákos. -2010-ben elkészítettük A katona imája című albumot, ami közel négy év munkájának eredménye volt. Ezen volt egy szám, a Főleg régen, amelynek a szövegét okos véleményekből gyúrtam össze. Ha az ember működése publikus, ráadásul sikeres, akkor ki van téve ezer meg ezer ilyen impulzusnak. Ebben a szerzeményben régi hangszíneket használtunk, öröm volt ezeket felidézni. Bizonyos értelemben ezzel a dallal született meg a 2012-es irány. A klip főszerepére Kálloy-Molnár Péter színművészt kértem fel. Nagyon lelkes volt, azt mondta, annyira tetszik neki az ötlet, hogy nem akar belőle kimaradni– árulta el a zenész.




Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger