.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Hernádi Judit ünnepel

Hernádi Judit ünnepel

Written By Tamas on 2012. április 11. | 12:51

Április 11-én ünnepli születésnapját Hernádi Judit színésznő.


A budapesti születésű színésznő azt követően került a Színművészeti Főiskolára, hogy az ország összes középiskolájából kirúgták, mondván elalszik az órákon. Elmondása szívesebben töltötte estéit a fiúk, mint a logaritmus táblázat tanulmányozásával. A diploma megszerzése után a Vígszínházhoz szerződött, melynek 1986-ig volt a tagja. Egy rövid intervallumtól eltekintve, melyben a Művész Színház tagja volt (1992-94), szabadúszó lett. A művésznő országosan ismertté a Sohase mondd című számmal vált, mely Mészáros Márta Örökség című filmjének volt a betétdala. Filmezni főiskolásként kezdett el: a Holnap lesz fácán című filmben egy flegma lányt alakított. A sort olyan nagyszerű filmekkel folytatta, mint az Ereszd el a szakállamat, a Mephisto, az Egy kicsit én, egy kicsit te, az Akli Miklós, Az utolsó kézirat, a Szamárköhögés, A Skorpió megeszi az ikreket reggelire, vagy A nyugalom.

Népszerűsége a kereskedelmi tévék megjelenésétől csak tovább növekszik - a Heti hetes című közéleti-politikai show-műsor egyik állandó szereplője, a népszerű televíziós sorozat, a Pasik című széria Jucija, a Csillag születik című tehetségkutató műsor egyik zsűritagja.

 Hernádi - bár színpadi színésznőként ügyel arra, hogy repertoárja évente egy-egy klasszikus szereppel is bővüljön - a vásznon az utóbbi években inkább közönségfilmekben szerepelt (Szamba, A miniszter félrelép, Ámbár tanár úr, Le a fejjel, Hasutasok, S.O.S. Szerelem!, Igazából apa...)

Jászai Mari-díját 1986-ban kapta, 1996-ban a Filmkritikusok díját is hazavihette, 1998-ban Érdemes Művész lett, majd 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben is részesült. 
Öt sikeres nagylemeze jelent meg eddig: Sohase mondd(1982), Fehéren-feketén(1983), Levetett Blues(1997), KHernádi- duettlemez Kern Andrással(2001), Ráadás(2006)

Színpadon jelenleg az alábbi előadásokban látható: Acélmagnóliák, Az utolsó hősszerelmes, Édes bosszú , Jutalomjáték (Játékszín), A Bandy- lányok (Belvárosi Színház)

A Hernádi Judittal készült interjú itt olvasható. 



(fotók: RTL Klub)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger