.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Voith Ági és Bodnár Erika ünnepe

Voith Ági és Bodnár Erika ünnepe

Written By Tamas on 2012. március 17. | 13:25

A mai napon ünnepli születésnapját a hazai színjátszás két remek művésznője, Voith Ági és Bodnár Erika.

Voith Ági 1962-ben érettségizett a Hámán Kató Leánygimnáziumban, majd 1966-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1966–1984 között a József Attila Színház tagja volt, majd a Thália, illetve az Arizona Színházban játszott, 1993-tól szabadfoglalkozású.
Alakításaira a humor jellemző, ezért elsősorban vígjátékokban látható, de számos zenés darabban is jelentős sikert aratott. Tehetségét 1976-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták. Jelenleg a Hippolyt, a lakáj, és a Minket nem lehet elfelejteni című előadásokban látható.

Bodnár Erika a Színművészeti Főiskolát 1970-ben végezte el. Első szerződése a szolnoki Szigligeti Színházhoz kötötte. 1972-ben a József Attila Színház szerződtette, 1974-ben az Nemzeti Színház társulatának tagja lett, majd 1982-ben az önálló társulattá szerveződő Budapesti Katona József Színház alapító tagja volt. Klasszikus és modern darabokban is kiemelkedő alakítások főződnek nevéhez. Jászai Mari-díjas, Kiváló- és Érdemes művész. A színésznő jelenleg a Nordost, a Koccanás, A mi osztályunk, A hős és a csokoládékatona, és a Virágos Magyarország című darabokban játszik.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger