.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Darvas Iván nem kerülhet a Nemzet Színészei közé!

Darvas Iván nem kerülhet a Nemzet Színészei közé!

Written By Tamas on 2012. március 19. | 11:47

A munkálatok szépen folynak, de idő közben eltűnt a falról Darvas Iván arca! Mint arról már korábban ezen a blogon is beszámoltam, március 15-én elkezdték festeni a Rákóczi híd pesti hídfőjére a nemzet Színészeinek óriás portréit. 

Az eredeti terv szerint a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, ám már eltávozott kilenc művész portréja nézett volna ránk a nem mindennapi festményről. El is készítették a photoshopos vázlatot, rajta Agárdí Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Darvas Iván, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért képmásával. 
Az első skicceken ehhez képest Raksányi Gellért kétszer is, míg Darvas Iván egyszer sem szerepelt, de felkerült a decemberben elhunyt Garas Dezső arca is. 
Március 15-én este már Raksányi egyik portréját "eltakarták" egy zászlóval (a későbbiekben a híd bal oldalán átalakítások folynak majd, ezért lett végül Raksányi a sor másik végén), Darvas Iván pedig még mindig nem került oda. és azóta sem...
Felhívtam a Nemzeti színházat, ahol készségesen elmondták, hogy Darvas portréja nem is lesz a hídon, mivel a családja, örökösei nem járultak hozzá, hogy a színész ebben a formában is megmaradjon az utókor számára. Döntésüket nem indokolták, csak tényként közölték...
A híd freskóját március 25-én avatja fel Alföldi Róbert.

Az első skiccek...


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger