.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Sorban távoznak a színészek az Új Színházból...

Sorban távoznak a színészek az Új Színházból...

Written By Tamas on 2012. március 28. | 11:04

Az elmúlt két napban újabb két színész jelentette be, hogy elhagyja az Új Színházat.
Pokorny Lia, Galkó Balázs, Takács Kati, és Gáspár Sándor után már biztos, hogy Hirtling István és Száraz Dénes is megválik a Dörner György által vezetett társulattól. Eperjes Károly március 31-ig dönthet arról, hogy ő is követi -e egykori kollégáit. 
Takács Kati Kaposváron kapott státuszt, Gáspár Sándor a Nemzeti Színházhoz szerződik, Hirtling István pedig a hírek szerint a székesfehérvári csapatot erősíti majd a jövőben...

Száraz Dénes a szinhaz.hu-hoz eljuttatott levelében így magyarázza döntését: "...Én azt vallom, hogy a művészet lényege épp abban áll, hogy mindent magába foglalhat, mindenről és mindenkiről szólhat. Viszont a hazugságot és a tehetségtelenséget nem tűri meg, kiveti magából. Ebben az országban mégis inkább az ellenkezőjére látunk példát, nem csak a színházakban... Amikor az Új Színház új vezetősége az első társulati ülésen kifejtette milyen színházban gondolkodik és elmondta, azért hívnak ennyi vendéget, mert meg szeretnék mutatni, hogy mit jelent az igazi színészet, az öltözőmben a falba zúztam az öklöm.Ezért döntöttem úgy, hogy elbúcsúzom a társulattól. Megelégeltem a váltást követő mocskos egymásramutogatást, azt, hogy az Új Színház-ügy szereplői mindkét oldalon a művészetet, a színházat használják fel arra, hogy sértettségükben káromolják egymást. Ebben én nem tudok, és nem akarok részt venni..."
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger