.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » A nyomorultak Miskolcon

A nyomorultak Miskolcon

Written By Tamas on 2012. március 5. | 13:00

Március 2-án tartották A nyomorultak című musical miskolci bemutatóját, mely Halasi Imre, a színház előző direktorának búcsúrendezése. 

Schönberg és Boublil klasszikus musicalét nem kell bemutatni a színház szerelmeseinek, hiszen számtalan hazai feldolgozást is láthattunk már belőle. Viktor Hugo regényének zenés változata többszörös Tony-díjas alkotás, minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott zenés darabja. 1980-ban mutatták be először, Párizsban, azóta a világ legnagyobb, legjobb zenés színházai tűzték műsorukra.

Jean Valjean kenyérlopás miatt kapott tizenkilenc évi börtönbüntetés és kényszermunka után szabadul, de megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjszakai szállásadójától ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor elfogják, a püspök ahelyett, hogy vádat emeltetne ellene, odaajándékozza Valjeannak a méregdrága tárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Elhatározza, hogy becsülettel, kemény munkával a tisztességes életet választja. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel befolyásos üzletember és polgármester válik belőle. 
A múltját viszont, ha akarná sem tudná elfelejteni, mert mikor egy áthelyezett börtönőr, Javert lesz a rendőrkapitány: felismeri benne régi foglyát, és Valjeannak újra harcolnia kell szabadságáért és megvédenie a szívéhez közelállókat a rosszindulatú támadásoktól...


A miskolci szereposztás:
Jean Valjean: Sasvári Sándor/Homonnay Zsolt
Javert: Szabó P.Szilveszter/Cseh Antal 
Fantine: Varga Andrea/Hircsu Angelika
Eponine: Pataki Szilvia/Jancsó Dóra

Legközelebbi előadások: Március 6., 14., 16., 17., 29.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger