.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Balázs Péter 69 éves!

Balázs Péter 69 éves!

Written By Tamas on 2012. március 5. | 12:31

1943. március 5-én született Balázs Péter, Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató.

1965-ben végezte el a Színház-és Filmművészeti Főiskolát. 1965-től a veszprémi Petőfi Színház, majd 1970-től a Vígszínház tagja, 1985-től szabadúszó. 2007. június 15. óta a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Díjai: Jászai Mari-díj, MSZOSZ-díj, Pro Comedia emlékdíj.
Legismertebb filmjei:  Tilos a szerelem, Patyolat akció, Az özvegy és a százados, Fuss, hogy utolérjenek!, Makra, Álmodó ifjúság, Ballagó idő, Égigérő fű, Circus Maximus, Kojak Budapesten, Szeleburdi család, István, a király, Szeleburdi vakáció, Hyppolit, Tejút... Számtalan szórakoztató műsorban, TV-filmben, és sorozatban is láthattuk, a Lindában például ő volt Kő, a nyomozó.
Olyan nagy sikerű animációs filmekhez adta a hangját, mint a Mekk Mester, a Hófehér, a Hupikék Törpikék, a Macskafogó 2, Süsü, a sárkány, vagy A nagy ho-ho-horgász. Szinkronszerepei közül legismertebb a Poirot című brit sorozat, melyben David Suchet-t szinkronizálja, de Louis De Funes, és Danny DeVito is rendszeresen az ő hangján szólal meg a hazai mozikban.
Színpadon jelenleg az alábbi előadásokban szerepel: A padlás (Vígszínház), Játszd újra, Sam! (Pesti Színház), Imádok férjhez menni (Szigligeti Színház).


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger