.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Wurlitzer: Fábián Juli

Wurlitzer: Fábián Juli

Written By Tamas on 2012. február 6. | 0:02

Zoohackerrel az oldalán Fábián Juli is bejutott az Eurovíziós Dalverseny hazai döntőjébe. Sokak számára ismeretlen ez a csodálatos hangú és tehetségű énekesnő, ezért most jöjjön egy kis bemutatás.



Fábián Juli 1980. július 9-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános iskola ének-zene tagozatán alapozta meg, ahol klasszikus zongorát is tanult. Később a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, mellyel párhuzamosan az Etűd Zeneiskolában sajátította el a jazzének alapjait – tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak. Két év ének tanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára – Berki Tamás tanítványaként –, ahol 2007-ben sikeresen diplomát szerzett.

Juli a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú, és zenei világgal rendelkező fiatal énekesnője, dalszerzője és szövegírója. Bár dzsessz énekesnőnek tanult, de ezzel párhuzamosan számos műfajban kipróbálta már magát. Rövid zenei pályafutása ellenére több zenekar tagja, illetve vendégművésze volt (Erik Sumo Band, Jazzjet, Just In Time, stb.), közel tíz lemezen énekelt, és rengeteg hazai és külföldi klubban, fesztiválon és eseményen vett részt Európa-szerte (London, Párizs, Berlin, Brüsszel, Zürich....). Saját dzsessz zenekarának, a Fábián Juli Jazz Riff-nek a lemezét 2011-ben Fonogram díjra jelölték “Az Év Hazai Jazz Albuma” kategóriában, emellett duójával (Fábián Juli & Sárik Peter Duó) is országszerte telt házas koncerteket ad. Az énekesnő zenész- és szerzőtársával, Sárik Péterrel számos közös dalt alkotott, melyek neves nemzetközi dalszerzőversenyeken is több helyezést hoztak a szerzőpárosnak. Juli emellett 2007-ben és 2008-ban az egyik legismertebb dzsessz-énekverseny, a Montreux Jazz Voice Competition döntőse volt. Első komoly találkozása a mai modern műfajokkal a Barabás Lőrinc Eklektrick-kel történt – ami hihetetlen gyorsasággal vált az ország egyik legismertebb elektronikus bandájává, s melynek köszönhetően Julit országos ismertségre tett szert. 2010-ben Juli énektanárként közreműködött az első hazai X-Faktor versenyzőinek szakmai felkészítésében. 2011-ben elnyerte az évente három, kiemelkedően tehetséges, fiatal jazz zenésznek odaítélhető Lakatos-Ablakos Dezső Ösztöndíjat. 2010 óta az X-Faktor című tehetségkutató TV-műsor egyik felkészítő énektanára.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger