.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Besenyőék jubilálnak

Written By Tamas on 2012. február 7. | 13:37

Holnap este a Művészetek Palotájában teszi próbára a rekeszizmokat a L'art pour l'art Társulat. Besenyő Pista bácsi, "a öreg", Pandacsöki Boborján, Maaargit és Kancácska már húsz éve szórakoztatják a közönséget, maga a társulat pedig 25 esztendeje halad töretlenül előre, a siker útján.


Az 1986- ban alakult formáció (akkor még Laár pour Laár Társulat) eredeti felállása a következő volt: Laár András, Dolák- Saly Róbert, Galla Miklós, Bálint Bea. Az abszurd humort játszó csapat egyedülálló produkciójával új színt hozott a hazai humor és színjátszás palettájára. Első műsoruk valójában Laár András önálló estje volt, és András abszurd verseire épült. 1987-ben L'art pour l'art Társulat névre keresztelkedtek, amellyel jelezni kívánták, hogy csapatmunkában folytatják tovább. 1988- ban Bea helyére Nagy Natália érkezett, aki hosszú éveken át erősítette a csapatot, Evetke- megformálása mára legendássá vált. A Besenyő család 1991-ben debütált, egy televíziós műsorban, de a közönség annyira megszerette a kelekótya famíliát, hogy innen már nem volt megállás. A L'art pour l'art lemezek aranylemezek lettek, televíziós műsoraik bekerültek a legnézettebb műsorok közé. Kétségtelen, hogy a társulat eredetiségével beíródott a hazai humor nagykönyvébe. 1996- ban újabb tagcsere történt, Galla Miklós távozott, és jött Pethő Zsolt, aki ugyan felvette Besenyőné Maaargit otthonkáját, de egészen új karaktert adott a figurának. A mai felállás 1998 óta létezik, amikor Natáliát Szászi Móni (korábban íróként vett részt a munkában) váltotta. A társulat ma is dolgozik, törzshelye változatlanul a Budapest Bábszínház, ahol rendszeresen játsszák új darabjaikat. Kis kihagyás után újra röhöghetünk rajtuk a képernyőn is, momentán az m1-en kaptak helyet.  Ezekkel az előadásokkal turnéznak minden évben az ország nagyvárosaiban is.
A jubileumi előadást február 8-án láthatjuk, a Művészetek Palotájában.  A műsor összeválogatásánál csak az okozott problémát a csapatnak, hogy mit hagyjanak ki, arról nem beszélve, hogy megannyi neves vendégművész is szerephez jut, és egy rockzenekarral is kiegészülnek erre az alkalomra. Egy biztos: próbára fogják tenni a közönség rekeszizmait, amihez minden eszköz a rendelkezésükre áll.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger