.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Mindent Éváról -Hernádival a főszerepben!

Mindent Éváról -Hernádival a főszerepben!

Written By Tamas on 2015. augusztus 20. | 15:16

Az Orlai Produkció 2015. szeptember 11-én mutatja be Pelsőczy Réka rendezésében a Mindent Éváról című darabját a Belvárosi Színházban. A főszerepekben Hernádi Judit és Kovács Patrícia láthatók.


A színdarab filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.
Az Orlai Produkciónál harmadik rendezésével mutatkozik be Pelsőczy Réka, aki 2013 nyarán a nagy sikerrel bemutatott Római vakáció című előadást is jegyzi. Az idei előadásban Hernádi Judit, Szikszai Rémusz, Kovács Patrícia, Egri Márta, Márton András, Bercsényi Péter és Rujder Vivien szerepelnek.


   A Mindent Éváról azt az archetipikus képet mutatja a színházról, amit a filmekből is ismerhet a közönség -mondja a rendező, Pelsőczy Réka. -Kálmán Eszter díszlete egy öltözőt ábrázol. Megjelenítjük, ahogy mi, színházaik élünk, létezünk. Az előadás során folyamatosan halljuk a hangosbemondón, az úgynevezett „hívón” keresztül, mi zajlik lent a színpadon. A közegnél azonban fontosabb, hogy egy középkorú nőnek az életfordulóját követi nyomon a darab. Azért egy színésznőt választott az író, mert ő hihetetlenül széles érzelmi skálán tudja bemutatni mindazt, amit minden nő megél a változó korban. Mindig újra kell építenünk magunkban valamit, legyünk 20, 30, 40, 50, 60 évesek.  Margó (Hernádi Judit) a szakmája csúcsán van, ő a királynő, elképesztően sikeres, minden róla szól. Ugyanakkor nem könnyű elviselni. A tehetségének köszönhetően sokkal többet megengedhet magának, mint egy átlagember. Látszólag tökéletes világban él, ám ennek a háznak az eresztékei kezdenek már meglazulni. Mindig, amikor változás történik az ember életében, úgy tűnik, mintha az hirtelen következne be, pedig általában egy folyamat része. Az ő esetében egy fiatal rajongó lány bukkan fel. Eva Harrington (Kovács Patrícia) azért tud tragédiát okozni Margó életében, mert épp érzékeny határvonalon van. Amikor még kapaszkodik a régi szerepkörébe, viszont már másfajta szerepeket kellene játszania.
-



Az előadás további időpontjai :

2015. szeptember 12-13, október 11. és 21.

(forrás + fotók: Orlai Produkciós Iroda)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger