.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Íme, a legfrissebb Kossuth-díjasok!

Written By Tamas on 2014. március 14. | 20:29

A nemzeti ünnep alkalmából művészeti, egészségügyi és sportteljesítményeket elismerő díjakat adott át pénteken Budapesten Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. 

Kossuth-díjat kapott Jókai Anna, Hámori Ildikó, Mácsai Pál és Kovács Kati is. 
Kiváló művész lett többek közt Bárány Frigyes, Nagy-Kálózy Eszter és Trill Zsolt, érdemes művész elismerést kapott mások mellett Für Anikó, Hunyadkürti György, Szerednyey Béla és Rajhona Ádám. 
Jászai Mari-díjat Tompos Kátya, Ruttkai Laura, Barabás Botond, Járai Máté és Blaskó Balázs, Cseke Péter pedig Nádasdy Kálmán-díjat vihetett haza...

Hámori Ildikó így vallott a díjról az MTI-nek: -Ez olyan díj, amelyet korábban Bajor Gizi, Gobbi Hilda és Kiss Manyi kapott meg. De hogy olyanokat is említsek, akiknek már partnerei is lehettem, Sinkovits Imre, Bessenyei Ferenc, Agárdy Gábor és Kállai Ferenc is elnyerte. Fantasztikus bekerülni ebbe a névsorba, egy ilyen társaságba. Nagyon sok szeretetet jelent egy ilyen díj. Az én szeretetemet a színpad, a költészet és a szó iránt, valamint a felém áradó szeretetet, amelyet én kaptam több mint négy évtizeden át kollégáimtól és a közönségtől. 

A kitüntetett művészek teljes listája ITT OLVASHATÓ.  

 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger