.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Parti Nagy Lajos: Átriumklorid

Parti Nagy Lajos: Átriumklorid

Written By Tamas on 2014. március 15. | 14:09

Az Átriumklorid című produkció gondolata először 2011 őszén merült fel és azóta folyamatosan alakul, formálódik. A játékos, szellemes, eredendően színészközpontú előadás április 2-án első alkalommal végre a közönség elé kerülhet, az Átrium Film-Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál koprodukciójában.


„-Ez egy elképesztően szabad projekt, a résztvevők lelkesedése és a közös gondolkodás viszi előre. Minden egyes jelenetet és karaktert együtt találtunk ki, benne van a szívünk. Parti Nagy szövegében mégis újabb és újabb rétegeket fedezünk fel, az eredeti gondolatokon túl folyamatosan egyéb értelmezési lehetőségek bukkannak fel, ez rendkívül inspiráló. Na meg nagyon jó két ilyen remek színésszel dolgozni, ahogy a csapat többi tagjával is.” - fogalmazott Néder Panni rendező.

Néder Panni és Parti Nagy Lajos
Parti Nagy Lajos izgalmas, új szövege öt kétszereplős jelenetből áll, öt teljesen független történetet mesél el. Nagy virtuozitást igénylő feladat ez a két színész, Bíró Kriszta és Hevér Gábor számára, hiszen egyetlen este alatt számos különböző szerepbe kell belehelyezkedniük, könnyedén ugrálva a stílusok között. A színészi bravúrt segíti a minimalista térkoncepció, a rugalmas, játékosan alakítható díszlet. 
Öt jelenet átlagos emberek legkevésbé sem átlagos életéből – öt csillogó titok a hétköznapok birodalmának feltáratlan mélységeiből. A szereplők: a búcsúzkodó szerelmesek, a rejtélyes rituáléra készülő cinkostársak, a meghasonlott külvárosi házaspár soha nem találkoznak egymással. Sőt, senki mással sem, hiszen a jelenetek anyaga a magánélet legintimebb szféráiból származik. Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e – erre keresi a választ az előadás. 

Parti Nagy Lajos: Átriumklorid / ősbemutató
Szereplők: Bíró Kriszta és Hevér Gábor
Rendező: Néder Panni
Ősbemutató: Átrium Film-Színház - 2014. április 2. 19.00
További előadások: 2014. április 4. 22.00 és április 17. 19.00
Részletes információ és jegyrendelés: www.atriumfilmszinhaz.hu
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger