.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Eurovízió: ketten már visszaléptek!

Eurovízió: ketten már visszaléptek!

Written By Tamas on 2013. január 12. | 15:44

Az eMeRTon-díjas Szirtes Edina Mókus, illetve a The (hated) Tomorrow zenekar is visszalépett az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjében való szerepléstől, mert mindkettejük dala elhangzott már korábban koncerten vagy zenemegosztó portálon.

" -Amikor megtudtam, hogy a Ha virág lennék című dalom bekerült a 30 legjobb közé, akkor kezdtem gyanakodni, nem lesz-e abból probléma, hogy ez egy korábbi zenei ötlet friss befejezése, amit nem végleges formában ugyan, de már előadtam koncerten. Felhívtam az Artisjus-t, majd egy zenei joggal foglalkozó ismerősömet, végül Rakonczai Viktor zsűritagot is, hogy tisztázzam, vétettem-e a szabályok ellen. Mindenki megerősítette a gyanúmat, ezért hivatalosan is visszalépek" - indokolta lépését Szirtes Edina Mókus

" -Értesülve arról, hogy egy, a zenekartól teljesen független személy júniusban feltöltötte az Anyáddal című dalunkat egy zenemegosztó weboldalra, kötelességünknek éreztük, hogy a korrektség jegyében visszalépjünk az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as programjából. A The (hated) Tomorrow tudatosan töltötte fel csak szeptembertől az internetre a dalt, valamint játszani is kizárólag csak ezt követően kezdte. Sajnálattal értesültünk a fejleményről és egyben szeretnénk elnézést kérni ezért a borzasztó kellemetlenségért, amit okoztunk" - nyilatkozta Horváth Balázs, a The (hated) Tomorrow dalának szerzője.

A Dal öttagú zsűrije pontozással választotta ki a beérkezett pályaművek közül azt a harmincat, amelyik bekerült az elődöntőbe. A szabályrendszer szerint ha valamelyik dal kiesik, a következő legtöbb pontot kapó dal lép a helyére. Szirtes Edina Mókus és a The (hated) Tomorrow visszalépésével Hofman Mónika előadásában a Hulló csillag, illetve Odett előadásában a Ne engedj el című dal került be a legjobb 30 közé.

A magyar válogatóverseny elődöntőit február 2-án, 9-én és 16-án rendezik, majd két középdöntőt követően március 2-án dől el, ki képviseli Magyarországot idén májusban a svédországi Malmőben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalválogatót az M1 élőben közvetíti.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger