.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Szacsvay László 65 éves!

Szacsvay László 65 éves!

Written By Tamas on 2012. október 27. | 16:58

Október 27-én ünnepli születésnapját Szacsvay László, Jászai Mari-díjas Érdemes Művészünk.

1971-ben végezte el a Színművészeti Főiskolát és a Nemzeti Színház tagja lett, majd onnan 1982-ben csatlakozott a Katona József Színház társulatához. Gyakori vendég más színházak produkcióiban, a tévében és a rádióban. Évekre szóló sikert aratott a Budapest Orfeum című zenés összeállításban előadott kupléival és sanzonjaival, melynek anyaga lemezen is megjelent. Kiváló karakterszínész.

Szacsvay így vall a színészetről: "- A szerepet nem kilóra mérik. Egy mondatot el lehet mondani jobban, mint három felvonást. Soha nem zavart, ha kis szerepet kaptam, soha nem jutott eszembe, hogy emiatt mondjuk el kellene mennem egy színháztól. Ez nemcsak a Katona, hanem a Nemzeti időszakában is így volt. Nekem minden előadás új kihívás. Minden este más. Ez egy nagyon furcsa szakma, és nem véletlenül mondok szakmát. Érdekes módon a legnehezebben azt lehet bírni, amikor sokáig nem megy egy előadás. Szellemileg nem kis feladat mondjuk két hónapos szünet után játszani. Amelyik előadásban van munka, az azért feléled ilyenkor. De csak az. Én kizárólag a munkában hiszek."

Filmjei közül csak néhány: Kitörés, Az ozorai példa, Idegen arcok, Szörnyeteg, Vörös rekviem, Szívzűr,  Te rongyos élet,  Illatszertár, Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája, Megint tanú, Kalózok, Presszó, Zimmer Feri, Csapd le csacsi! De kik azok a Lumnitzer nővérek, S.O.S. szerelem, Casting minden...



fotó: Orlai Produkció (A nagy négyes)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger