.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

The Voice: Mennyi arc ismerős...!

Written By Tamas on 2012. október 27. | 16:43

Mennyi arc ismerős... szólt a régi sláger, és ez a mondat juthat eszünkbe a TV2 The Voice című műsorával kapcsolatban is. Ezúttal ugyanis nem csupán az ismeretlen tehetségeknek adott teret a kereskedelmi csatorna, hanem több olyan művész is kipróbálhatja magát, akik már bizonyítottak, csak valamiért nem kerültek igazán reflektorfénybe.  
A műsor külföldi verzióiban is láthattunk több olyan versenyzőt, akik letettek már valamit az asztalra. Ott volt például az ismert Broadway-színésznő Frenchie Davis, vagy Jermaine Paul, aki Amerikában a második évadot megnyerte. Ő korábban például Alicia Keys vokalistájaként állt színpadon. 
Nálunk eddig hat olyan arc és hang került be a The Voice-ba, akiket több ízben láthattunk tévében, vagy zenés színpadokon. Néhányuk régebben van a szakmában, mint a mesterként róluk ítélkező Mező Misi, vagy Caramel...

Veres Mónika, azaz Nika kislány kora óta jelen van a popszakmában, két szólólemeze jelent meg eddig, közreműködött a Magyarország, szeretlek! című műsorban, vokálozott a Megasztárban, és olyan zenészekkel dolgozott korábban, mint Babos Gyula, Bereczki Zoltán, vagy Zséda.
Főszerepet játszott az 56 csepp vér című musicalben, munkásságát eMeRTon, és Fonogram-díjjal is elismerték. 2012-ben bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjébe a This Love című dallal.
Berkes Gabriella gyermekszínészként kezdte a pályafutását, olyan legendás filmekben játszott, mint az Utánam, srácok!, vagy a Keménykalap és krumpliorr. Pár évvel később a popszakmában is kipróbálta magát, Lulu néven jelentetett meg albumot, mely hamar elérte az aranylemez státuszt. Az igazi angyal című slágerét többen fel is dolgozták. Rövid kitérő után a zenés színpadok felé vette az irányt, itthon, és külföldön is sikerrel szerepelt musicalekben, operettekben. Többek között az Evita címszerepe, vagy a Sybill, és a Jekyll és Hyde is a tarsolyában van már. Legutóbb Vukán Györggyel készített albumot Once Upon A Dream címmel, melyen világhírű musicalek betétdalait énekli jazz-feldolgozásban.
Czerovszky Heni neve is ismert a szakmában dolgozók számára, hiszen az egyik legkeresettebb vokalistaként tartják számon. Közreműködött például az East, a Rapülők, a Tátrai Band, Charlie, az EDDA, Popper Péter, Tolcsvayék, Bornai Tibor, Serbán Attila, Koncz Zsuzsa, Vastag Tamás, Friderika, Cserháti Zsuzsa vagy Fenyő Miklós koncertjein, lemezein. A kilencvenes években több diszkócsapat (Soho Party, 4F Club) énekesnői helyett ő dalolta fel a slágereket, míg azok csak tátogtak Heni hangjára. A nagy sikerű Csinibaba és a Magyar Vándor című filmekben is hallhattuk a csodálatos hangját. Néhány éve az mr2 Petőfi adón nyomták rendszeresen a Mindenki alszik című dalát, melynek eredetije a Szerelem első vérig című moziban volt hallható. 
Gájer Bálint a Group'n'Swing nevű zenekar énekese. Bálint is nagyszerű muzsikosakkal bizonyított már egy színpadon (pl: Falusi Mariann, Muck Ferenc, Éliás Gyula, Majsai Gábor, Szolnoki Péter, Pély Barna...). A budapesti Rocksuliban tanítja énekelni az ifjú tehetségeket.
Mohamed Fatimát sem kell már bemutatni senkinek, hiszen a Fekete Vonat című formációval négy sikeres albumot is kiadott. A későbbiekben dolgozott Emilio, a Bescart Trio, az Anna And The Barbies illetve Dopeman lemezein. Posztumusz duettet énekelt Zámbó Jimmyvel egy válogatás albumon. Néhány éve Londonban él, a Valahol című szólódallal tervezte a visszatérést, de közbejött a The Voice...
Bűdi Szilárd évek óta dolgozik a kereskedelmi televíziókban "bemelegítő emberként", illetve hallhattuk énekelni a Popdaráló című műsorban is. Mojito néven alapított zenekart, később pedig a Danubius Best Of című csapattal járta az országot.
Fehér Adrienn is évtizedek óta jelen van a hazai könnyűzenei életben. (Adrienn bátyja a Cotton Club Singersben, öccse pedig a The Carbonfoolsban énekel!) Goór Nagy Mária színitanodájában végzett, majd Székesfehérváron több musicalben szerepelt. Főszereplője volt például a Hair, a Grease, a Chicago, és a Cabaret című daraboknak is. 2003-ban önálló szólólemeze is megjelent, de a várt siker akkor elmaradt. Vokalistaként szintén számos nagylemezen közreműködött, a Hyppolit című filmben pedig a Nem tagadom című dalt énekelte.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger