.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Chicago Szinetárékkal Miskolcon

Chicago Szinetárékkal Miskolcon

Written By Tamas on 2012. október 20. | 17:02

Október 19-én mutatták be Miskolcon a Chicago-t, a világ musicalirodalmának egyik legtöbbet játszott darabját, melyből 2002-ben több Oscar-díjjal jutalmazott film is készült. A mű népszerűségét a jazz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témájának is köszönheti.  A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának, énekkarának és tánctagozatának részvételével készült előadás két női főszerepében Szinetár Dórát és Ullmann Mónikát láthatják.
Roxie Hart kis táncosnő egy kétes hírű lebujban. Férje autószerelő, reggeltől estig a műhelyben gürizik. Roxie már régóta a hírnévről álmodozik, a nagy kiugrásról, amikor is egy részeg éjszakán hirtelen felindulásból lelövi szeretőjét. Börtönbe kerül, és álma váratlanul valóra válik: a gyilkosságnak köszönhetően egyből az újságok címlapján találja magát. Velma Kelly, a revüsztár, ugyanebben a női börtönben ül, kettős gyilkosság vádjával. Ő az első számú híresség, az olvasók kedvence – mindaddig, amíg Roxie és a friss sztori le nem söpri nevét a pletykalapok címoldaláról. A két nő elkeseredett harcba kezd a sajtó és Billy Flynn, a dörzsölt sztárügyvéd kegyeiért. A tét ugyanis nem más, mint a felmentő ítélet és a nyomában járó országos hírnév.

Miskolcon Béres Attila rendezte a Chicago-t, a főszerepekben pedig Ullmann Mónika, Szinetár Dóra, Görög László,  Harsányi Attila és Szirbik Bernadett látható.



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger