.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Jubileumra készülnek a Vígben

Jubileumra készülnek a Vígben

Written By Tamas on 2015. június 7. | 12:12

Fennállásának 120. évfordulóját ünnepli jövőre a Vígszínház. A jubileumi évben sok meglepetéssel készül a teátrum. 

A jövő évadban tervezett tizenegy bemutató közül négy nagyszínpadi előadás lesz, kettőt házi színpadon mutatnak be, négy darabot pedig a Pesti Színházban játszanak. Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója elmondta, az évad első előadása, szeptember 26-án Szász János rendezése, a Jó estét nyár, jó estét szerelem című Fejes-Presser zenés dráma lesz. A főbb szerepekben Wunderlich József, Tornyi Ildikó, Börcsök Enikő és Kútvölgyi Erzsébet látható.
A jövő évadban műsorra tűzik Békés Pál Össztánc című művét, valamint a szintén Békés fordította Óz, a csodák csodája című zenés mesét. Mohácsi János a száz éve született Arthur Miller amerikai drámaíró Istenítélet című művét adaptálja. Eszenyi az új évadban megrendezi Mike Bartlett Földrengés Londonban című színművét és Nádas Péter Kossuth-díjas író Találkozás című tragédiáját is. Marton László főrendező irányításával Márai Sándor Hallgatni akartam című először két éve megjelent monodrámáját Hegedűs D. Géza színművész főszereplésével a házi színpadon mutatják be.
Az idei évadban összesen 617 előadást játszottak, még az is előfordult, hogy egy-egy művész ugyanaz nap három előadásban is színpadra lépett. „Ez fizikailag nagyon megterhelő, de a közönség szeretete, a külföldi fesztivál- és vendégjáték meghívások és az elismerések mindenért kárpótolnak” – tette hozzá Eszenyi. A 2013/2014-es évadban 352 ezer nézője volt a teátrumnak, a mostani szezonban valamivel kevesebben látogattak hozzájuk: több mint 340 ezer nézőjük volt, ez 94, 6 százalékos nézettséget jelent.
A következő évadtól tizenegy új taggal bővül a társulat: Kovács D. Dániel fiatal rendező mellett Bach Kata, Csapó Attila, Hajduk Károly, Király Dániel, Orosz Ákos, Puzsa Patrícia, Szilágyi Csenge, Vecsei Miklós, Wunderlich József és Zoltán Áron színművészek érkeznek.

(forrás: népszava.hu, fotó: vígszínház.hu)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger