.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Spam operett a Radnótiban

Spam operett a Radnótiban

Written By Tamas on 2015. május 4. | 14:33

Bemutatták a Radnóti Színházban Rudolf Péter rendezésében a Spam operettet.

Naponta több száz, vagy több ezer levélszemetet szűr ki a számítógépünk. Kivétel nélkül mind boldogságot kínál. Több pénzt, szebb testet, nagyobb potenciát. Megtanultuk már, hogy az ilyesmit gondolkodás nélkül töröljük. De így lehet, hogy kukába dobjuk azt az egyetlenegyet is a millióból, amely valóban őszintén szól és jót akar! És ezzel az elhamarkodott klikkeléssel elszalasztjuk a szerencsénket, vagy a boldogságunkat…
Anikó, a középkorú bolti eladónő egyiket sem akarja elszalasztani. Egy hirtelen döntéssel mindenét pénzzé teszi, hogy meg tudja venni a repülőjegyeket, majd Tiborral, az alkoholproblémákkal küzdő egykori angoltanárral elindul a Közel-Keletre egy dollármilliókat ígérő különös levél nyomába. Ám kisvártatva egy P. Howard regényeket idéző felfordulás kellős közepén találja magát.
A szövegkönyvet Tasnádi István kifejezetten színházunk társulata számára írta. A szellemes, fülbemászó dalokat a Hajós András -Dinyés Dániel szerzőpáros jegyzi.
A főszerepekben Kováts Adélt, Schneider Zoltánt, Gazsó Györgyöt és Csomós Marit láthatjuk.
 
Hajós Andrással a spamekről:
Szerinted ki írja a spameket?
Biztos a spammerek. 

Mitől dőlnek be az emberek a spameknek?
Egy jó spam az elemi ösztöneinkre hat. Olyasmi van benne, amit a lelkünk mélyén hallani szeretnénk: gyors és olcsó megoldás mindenre.

Van-e kedvenc spamed – akár ígérete vagy bizarrsága okán –, amin órákig kacagtál?
Én azokat az egészségügyi spameket szeretem, amiket fordító szoftverrel csinálnak. "Neked volt betegségbőr probléma, vagy a jövőben?" Nem hiszem el, hogy épeszű ember bedől.

Kaptál már olyan spamet, amit majdnem megnyitottál?
Engem szórakoztat, sokszor megnyitom. Múltkor egy szlovák fiú magyarázta el két oldalon, hogyan leszek milliárdos egy nap alatt. Azóta eltelt egy hét, és még semmi...

Hogy jön össze Rejtő Jenő és a spam?
A szerethető szélhámosságról, a kedves kreatív csalókról szól mindkettő. A nem velejéig gonosz csirkefogókról. Rejtő egy gonosz korszak valódi démonai elől kínált menekvést. És ma is szívesebben nyitunk ki egy spamet, mint egy belpol rovatot.

+1. Delfin vagy teve?
Delfinnel szívesen úsznék egyszer. Tevével nem annyira.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger