.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Bitskey és Cserhalmi is a Nemzet Színésze lett

Bitskey és Cserhalmi is a Nemzet Színésze lett

Written By Tamas on 2014. szeptember 29. | 16:40

Meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: A néhány hete elhunyt Sztankay István és Avar István helyére Bitskey Tibort és Cserhalmi Györgyöt választották meg.

Szeptember 29-én a Nemzet Színészei. Máthé Erzsi, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Tordy Géza, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Király Levente elfoglalták helyeiket a tanácskozás helyszínén. Psota Irén, Berek Kati és Gera Zoltán telefonon adták le voksaikat. Csaknem egy óra múlva született meg a döntés, melynek értelmében  Bitskey Tibor és Cserhalmi György színművészek a Nemzet Színésze cím legújabb birtokosai.  

Bitskey Tibor 1929-ben született, a Színművészeti Akadémiát 1953-ban végezte el, de már 1951-től a Magyar Néphadsereg Színháza ösztöndíjas tagja. 1959–1964 között a Nemzeti Színház, 1964–1974 között a Vígszínház tagja volt. 1974–1996 között a Thália, illetve az Arizona Színház vezető művésze.
Megjelenése, szép orgánuma a hősszerepek megformálására tette alkalmassá. Számos filmszerep és televíziós alakítás sorakozik színházi szerepei mellé.

Cserhalmi György 1948-ban született, 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A debreceni Csokonai Színház szerződtette, majd a Veszprémi Petőfi Színházban játszott, de tagja volt a Nemzeti Színháznak is. 1979-1983 között a Magyar Filmgyártó Vállalat művésze volt, 1983-ban a Budapesti Katona József Színház egyik alapítója, melynek 1989-ig tagja is volt. 1994-től előbb az Új Színház tagja lett, majd néhány év múlva átszerződött a Radnótiba, ahol négy évet töltött.Több mint kétszáz filmben játszott, korunk egyik legjelentősebb férfiszínésze, modern hőstípus. Több Oscar-díjra jelölt film szereplője. 



Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger