.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Boldog születésnapot, Lang Györgyi!

Boldog születésnapot, Lang Györgyi!

Written By Tamas on 2014. május 9. | 12:22

1957. május 10.-én született Szegeden Lang Györgyi színésznő- énekesnő. 


20 évesen kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, osztálytársa volt többek között Kulka János, Bubik István, Balogh Erika, Forgács Péter és Kubik Anna. A diploma megszerzése után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. A mindig vidám színésznőről talán kevesen tudják, hogy a világirodalom legnagyobb drámaírói (Shakespeare, Brecht, Csehov, Feydeau, Moliere, Lope de Vega, Gogol), de ismert hazai szerzők (Illyés Gyula, Verebes István, Csemer Géza, Szomory Dezső, Békés Pál...) darabjaiban is szerepelt.
1987-ben Presser Gábor hívására a Vígszínházba ment, ahol a Rémségek kicsiny boltja című musicalben énekelte a narrátor trió egyik szerepét, Kovács Nóra és Falusi Mariann társaságában. 
Mariannal innentől kezdve szinte elválaszthatatlanná vált, 1988-ban már az Interpop Fesztivál döntőjéig jutott a Pa-Dö-Dő, és alig egy év múlva boltokba került az első nagylemezük. Idén már huszonhatodik éve szórakoztatja a közönséget a duó, olyan örökzölddé vált slágerekkel, mint a Bye-bye Szása, a Szabó János, a Fáj a fejem, a Kiabálj!, vagy a Költözzünk össze!
Lang Györgyi több hazai filmben (Eldorádó, Idő van, Könnyű vér...), és TV-sorozatban is szerepelt, illetve műsorvezetőként is láthattuk- hallhattuk őt. A Budapesti Kamaraszínházban 1994-ben megrendezte a Gőzben című darabot, melynek érdekessége, hogy kizárólag nők szerepelnek benne, s a szókimondósága, valamint a meztelen jelenetek miatt erősen felkavarta az érzelmeket.
Betegsége évek óta kerekesszékhez köti, ám ő a mai napig aktívan fellép, dolgozik.




Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger