.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Megvannak a Mamma Mia! szereplői

Written By Tamas on 2014. március 11. | 15:07

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014. augusztus 15-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptember 26-27-28-án pedig a Madách Színházban lesz, ahol májustól próbálnak majd a színészek.

A Madách Színház 10 éve tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodtak. A hosszú tárgyalási folyamat után mostanra sikerült megszerezni a jogot, így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel Magyarországon mutatják be az ABBA slágerei épülő darabot.
A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 15-én lesz a Mamma Mia! premierje, erre és az ezt követő 5 előadásra (augusztus 16, 17, 19, 20, 22.) már elkeltek a jegyek. A nagy sikerre való tekintettel egy 7. előadást is műsorra tűzött a Szegedi Szabadtéri Játékok, így március 17-től az augusztus 23-i előadásra is válthatnak jegyet a nézők.

Hónapokon át folyt a találgatás: vajon a 300 jelentkező közül kire mosolygott a szerencse, kinek adja meg Szirtes Tamás (a Madách Színház direktora, a Mamma Mia! itthoni rendezője) a lehetőséget, hogy bizonyíthasson ebben a világhírű darabban. Pletykák keltek szárnyra a szakmában, többen biztosra vélték, hogy Donna jelmezében (a filmben Meryl Streep alakította zseniálisan) Udvaros Dorottya, vagy Szulák Andrea áll majd színpadra, de rebesgették Berkes Gabriella, Náray Erika és Janza Kata nevét is. 
Ehhez képest egészen meglepő döntésre jutott a színház, hiszen a főszerepet hármas szereposztásban Kováts Kriszta, Gallusz Nikolett és Koós Réka kapta meg. Mindhárman nagyszerű énekesnők, akik színészileg is bizonyítottak már, de elsőre talán senkinek sem ők jutnának eszébe Donnára gondolva... Utóbbi két színésznő talán kicsit fiatal is még ehhez a szerephez (ne feledjük, hogy Donna a történet szerint egy középkorú nő, aki egyedül neveli a nagylányát!).
A barátnőket Détár Enikő, Ladinek Judit, Balogh Anna és Sáfár Mónika alakítja majd, az ex-pasik szerepében pedig Sasvári Sándor, Stohl András, Nagy Balázs, Hajdu Steve, Szerednyey Béla, Molnár László és Weil Róbert lép színpadra.


Donna: Gallusz Nikolett, Koós Réka, Kováts Kriszta
Sam: Nagy Balázs, Sasvári Sándor, Stohl András
Bill: Hajdu Steve, Szerednyey Béla
Harry: Molnár László, Weil Róbert
Tanya: Détár Enikő, Ladinek Judit
Rosie: Balogh Anna, Sáfár Mónika
Sophie: Muri Enikő, Simon Boglárka
Sky: Kiss Ernő Zsolt, Sánta László
Lisa: Lapis Erika, Tóth Angelika
Ali: Bori Réka, Trecskó Zsófia
Pepper: Berényi Dávid, Ekanem Bálint
Eddie: Németh Gábor, Pásztor Ádám


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger