.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Új magyar popmusical startol szombaton!

Új magyar popmusical startol szombaton!

Written By Tamas on 2014. február 27. | 15:54

Zenés játék készül az Első Emelet dalaiból Csakazértis szerelem címmel, amelyet a Turay Ida Színház visz színre. A bemutatót a Csepel Színházban tartják március 1-én.

A 80-as évek népszerű együttese, az Első Emelet dalai ezúttal egy színdarabban csendülnek fel, a zenés játék története pedig szintén a 80-as évekbe nyúlik vissza. A cím sem véletlen, hiszen az Első Emelet egyik nagy slágere után választották az alkotók. A produkció zenei szerkesztőjét és egyik szereplőjét is az Első Emelet adta – előbbi Berkes Gábor, utóbbi pedig Patkó Béla, azaz Kiki. A Csakazértis szerelemben Keresztes Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Mikó István, Sasvári Sándor és Bódi Barbi játsszák a főszerepeket Kiki mellett. A darabot Halasi Imre rendezi.

2013. december 28, este fél tizenegy. Az Első Emelet frontembere a zenekar nevében búcsúzik... Harminc év. Ennyit kell lezárni. A szíve egyszerre dobog a torkában, a mellkasában, az erekben még lüktet a ritmus...
A színfalak mögött lassan lehűlnek a gondolatok, és a sűrített emlékezés kifeszíti az Időkaput...

Odaát 1986-ot írnak, és a Havanna lakótelep első emeleti lakásában néhány fiatal srác hifitornyot tákol a szombat esti bulihoz. A háttérben Brinkmann professzor férfias orgánuma zengeti a Videotont, a konyhában szilvalekvár bugyog.
Neonszínű csajok esnek be a az ajtón, a kóla és a vörösbor kapkodva házasságot köt, a lemezjátszó huszadjára pörgeti a Kisgenerációt, a plafonról diszkógömb szórja fényét igazságosan az első, a rutinos és a megunt csókokra.
Mi csavarja ki mégis ezt a hamisítatlan, trabantos magyar idillt, ezt a szépségesen megszokottnak ígérkező szombatot a tengelyéből? Néhány váratlan tényező...

Egy amerikai szende, egy zaklatott alsó szomszéd, két tanult őre a rendnek, egy rózsadombi elvtárs... és egy nulla. Igen, itt egy nullának is fontos szerep jut.

Az RTL Klub videójában Keresztes Ildikó és Kiki mesél a darabról:

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger