.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Megint egy vacak magyar film!

Megint egy vacak magyar film!

Written By Tamas on 2013. december 7. | 19:43

Visszafogott várakozás előzte meg "az első igazán meleg magyar film" bemutatóját. A néző vár valamit, amikor beül a moziba, de a Coming out sajnos minden várakozást alulmúl...

Orosz Dénes neve nem ismeretlen a hazai filmkedvelők számára, hiszen olyan egyszer  (vagy egyszer sem) nézhető alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Kútfejek, vagy a Poligamy, de a Hacktion Újratöltve című TV-sorozat végén is látható a neve a stáblistán. Egyik cím sem kelt bennünk jó emlékeket... Mindegy, mindenki megérdemel egy újabb esélyt, hátha ezúttal csoda történik, és a moziban töltött másfél óra alatt legalább kicsit jól érezzük magunkat. A Coming out-nál sajnos az újabb esély sem hoz örömöt, Orosz Dénes ismét elbukott. Rendezőként és forgatókönyvíróként is! 
Már a borzalmasan igénytelen plakátot látva is gyanakodhatnánk, hogy baj lesz, de mégis vagyunk annyira bátrak, hogy beüljünk a moziba.

A sztori szerint Erik (Csányi Sándor) az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát. A napi atrocitásokat könnyedén kezeli, nem zavarja a reggelente fejéhez vágott tojás a szerkesztőségnél vagy a mogorva szomszéd, Pecsák úr (Mucsi Zoltán) ellenszenve sem. Derűs jelleme pedig nem csak a műsorába telefonálóknak segít elfogadni önmagukat, hanem a körülötte élőknek is egyfajta példaképként szolgál. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor), ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd kezelőorvosához (Tompos Kátya) is. A kórházból kikerülve csak fokozódik zavarodottsága, amikor is kényszeresen utána fordul minden csinos nőnek. Ám ez még csak a kezdet és Erik zavarba ejtő helyzetkomikumok sorában igyekszik tisztába kerülni saját magával, miközben megpróbálja széteső életét is egyben tartani. A szerelem útjába azonban semmi sem állhat: a kérdés már csak az, hogy kinek a szerelme fontosabb számára?

Ugye, ezt a néhány sort elolvasva, még izgi, sőt mókás is lehetne a film, de valahogy a forgatás, vagy a vágás során hiba történhetett, hiszen 96 perc idegesítően közhelyes, sablonoktól hemzsegő, stand up comedy-be illő erőltetett poénokat kapunk. Most tekintsünk el a mondanivalótól, és attól, hogy a forgatókönyvíró- rendező milyennek képzeli el a budapesti melegek életét, vagy azt a sugallatot, hogy a melegség egy baleset miatt elmúlhat... Tény, hogy nem ártott volna kicsit elmerülnie a témában, mielőtt belekezdett a munkába, akkor talán hitelesebb összképet adhatott volna a nézőknek.

A színészekről is érdemes néhány szót ejteni: Csányi Sándor most is ugyanolyan, mint általában: semmilyen... Fel nem fogható, hogy a színpadon egyébként tehetséges színész a filmekben miért ennyire irritálóan rossz. 
Karalyos Gábor karaktere annyira semmitmondó, hogy esélye sincs megcsillantani a tehetségét (ami, mint tudjuk nagyon is van neki!). Tompos Kátyáról sem hiszi el a szelíd néző, hogy főhősünket lángra lobbantja a szexepiljével, tucatnyi színésznő lett volna alkalmasabb erre a szerepre. Felüdülést nyújtanak azok a rövid jelenetek, melyekben Mucsi Zoltán, Gyabronka József vagy Für Anikó látható. Őket nem zavarta a kamera mellett ücsörgő rendező, és most is kiválóak! 

Miért készült hát ez a film? Orosz Dénes lelkes amatőrségének újabb bizonyítására? Vagy a téma iránt kicsit sem toleráns emberek felpiszkálására? Csányi Sándor imidzsének még lejjebb rombolására? Ki tudja? Szórakoztatásra biztos nem alkalmas a Coming out.





Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger