.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » Falusi Mariann két új bemutatóra készül

Falusi Mariann két új bemutatóra készül

Written By Tamas on 2013. november 9. | 13:38

Falusi Mariann novemberben a Rózsavölgyiben, decemberben pedig a Centrál Színházban lép közönség elé egy- egy új premier-darabban.

Halál Velencében
rendező: Réczei Tamás
szereplők: Kőszegi Ákos, Porogi Ádám, Falusi Mariann
100 éve született Benjamin Britten, a világhírű angol zeneszerző, karmester és zongorista. Tiszteletére mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a Thomas Mann novellából írt színdarabot, amelyben Britten operájának zenéje csendül fel. Az öreg és beteg Benjamin Britten kénytelen kottaíró segédet fogadni maga mellé, mert nem tudja lejegyezni a fejében megszülető zenéket, a kezei már nem engedelmeskednek. A fiatal és szorgalmas Daniel szegődik mellé a templomi kórusból. A mester nehezen szokja meg, hogy segítségre van szüksége, de mindenképpen szeretné halála előtt befejezni operáját, melyet Thomas Mann novellájából készít. A két férfi jelen idejű viszonya rákopírozódik a novella és az opera ugyanezen párosára, a két műfaj szcenikai elemei összemosódnak - opera és próza egyazon játék kereteit feszegetik. 
A bemutató időpontja: 2013. november 22., Rózsavölgyi Szalon Arts & Café    
Chicago
rendező: Bozsik Yvette
szereplők: Schell Judit, Jordán Adél, Falusi Mariann, Kulka János, Stohl András, Schmied Zoltán...
A Chicago a musical-történet enigmatikus darabja. Az 1975-ös premier óta folyamatosan játsszák a Broadwayn, és túl vannak a 6000. előadáson. Roxie Hart egy kétes hírű lebuj táncosnője, aki nemcsak a színpadon, hanem szereposztó díványokon forgolódva is próbálja bebizonyítani tehetségét. Semmi sem idegen tőle ennek érdekében. Amikor éppen aktuális szeretője átveri, Roxie erős felindulásból lelövi. A börtönbe kerülvén egy csapásra megvalósul az álma, bulvárszenzációként az újságok címlapjára kerül és így pillanatnyi árnyékként vetül a szintén börtönben ülő Velma Kelly revütáncosnőre, aki kettős gyilkosság vádjával tengeti ott kiváltságokkal teli börtönnapjait. A két nő élethalál harcba fog a bulvársajtó figyelméért, és a minden hájjal megkent sztárügyvéd, Billy Flynn kegyeiért. Nemcsak a felmentésüket akarják elérni, hanem a hírnévnek köszönhető karrierjüket is meg akarják tartani mindenáron: ez az ár egyrészt magas, másrészt mindent megér nekik. 
Falusi Mariann ezúttal Morton mamát, a minden hájjal megkent börtönigazgatót alakítja.
A bemutató időpontja: 2013. december 29., Centrál Színház
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger