.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , , , » Szulák feldobott hangulatban készül

Szulák feldobott hangulatban készül

Written By Tamas on 2013. április 21. | 0:19

Május 31-én mutatja be a Budapesti Operettszínház a Ghost című musicalt, melyben Szulák Andrea alakítja a flúgos médiumot.

Nincs könnyű helyzetben Szulák Andrea, hiszen szinte mindenki ismeri a Ghost című filmet, melyben Patrick Swayze egy szellemet alakított, aki visszajár élő kedveséhez (Demi Moore), hogy megóvja őt a rá leselkedő veszélytől. A mára legendássá vált filmben Whoopi Goldberg játszotta a médiumot, aki döbbenten veszi észre, hogy valóban képes kapcsolatot létesíteni a túlvilággal. Ezért az alakításáért Whoopi Oscar-díjat is kapott.
- Úgy érzem, hogy ebben a színpadi feldolgozásban ezt a szerepet rám írták. Az első próba után olyan feldobott hangulatban mentem haza, hogy folyamatosan fékeznem kellett a kocsival, mert szinte repültem – mesélte a művésznő a Színház.hu-nak, és elárulta kezdetben tartott tőle, hogy nem sikerül a Ghostot megfelelően átdolgozni, de már minden kétsége elszállt.  -Az alkotók kitűnő szövegkönyvet készítettek. Borzasztóan tetszik, hogy bár ez egy komoly darab, abszolút mai üzeneteket rejt, van benne annyi vicc és könnyedség is, ami biztosítja az egyensúlyt. Picit féltem attól is, hogy a nagyon amerikai zene nem tud közel kerülni a magyar közönség ízléséhez, de ezt a félelmemet a dalszövegek végképp eloszlatták. Olyan könnyedén és magától értetődően gurulnak ki a szavak a szánkon, mintha már mindenki ismerte volna a dalokat – fogalmazott a színész- énekesnő. -Oda Mae egy hétpróbás boszorkány, egy csaló, egy kókler, akinek hatalmas szíve van és rettenetesen jó humora. Az összes színészi eszközömet fel fogom vonultatni ebben a szerepben, legalább is nagyon fogok igyekezni - ígérte Szulák Andrea.

Whoopi Goldberg a filmben
Az előadás főszerepeit Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Szabó Dávid, Szulák Andrea, Józsa Imre, Szabó P. Szilveszter, Siménfalvy Ágota, illetve a másik szereposztásban Kerényi Miklós Máté, Muri Enikő, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Anna, Brasch Bence, Földes Tamás és Ullmann Zsuzsa alakítják. 

A darab zenéjét Dave Stewart, a Eurythmics zenekar frontembere szerezte, melyhez a magyar szöveget Müller Péter Sziámi írta.

(forrás: szinhaz.hu, operett.hu, fotó:TV2)
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger