.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Scherer és Mucsi újra együtt!

Scherer és Mucsi újra együtt!

Written By Tamas on 2013. április 22. | 18:51

Áprilisban is látható a Szkéné Színházban a Bivaly-szuflé című darab.

- Ez egy ötszereplős darab, nagyon komoly projekt  -meséli Scherer Péter. -Négy gengszterről szól, akik egy rablás után egy elhagyott, régi kastélyszállóban húzzák meg magukat. Én alakítom az egyik gengsztert, aki kitalálja, hogy vegyék meg a szállót és nyissanak benne egy éttermet. Kiderül, hogy az ottani faluban a polgármestertől a rendőrfőnökig mindenki korrupt, és seperc alatt kicsalják a négy gengsztertől az egymillió eurójukat. Parti Nagy Lajos külön nekünk írta ezt a színdarabot, a szereplőket is a mi beceneveinkből alakította ki. Fantasztikus gesztus volt tőle, hogy elvállalta a felkérést.
A négytagú Kft. (Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián) Horváth Lajos Ottóval egészül ki az előadásban, amelyet Göttinger Pál rendez, aki először dolgozik együtt ezzel a csapattal.
- Ezer éve ismerjük egymást Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel, de korábban soha nem dolgoztunk együtt -mondta Parti nagy Lajos. -Aztán egyszer csak eszükbe jutott, hogy milyen jó lenne, ha írnék nekik egy „gengszteres” darabot. Az ötletadó a Gengszterek fogadója című nagyszerű dán film volt, amit megnéztem, de aztán nem is igazán használtam fel. A Bivaly-szuflé és a film között minimális a hasonlóság. Amikor elkezdtem írni a darabot, még magam sem tudtam, mi kerekedik belőle, aztán lett öt csetlő-botló gengszter, akik egy lepukkant fogadót akarnak felújítani Bivalybercecen, az ukrán-osztrák határon.
 Komédia. De akár tragikomédiának is lehetne titulálni. Nevettető darab, aminek van egy mélyebb rétege is, azt viszont a nézőknek kell megtalálniuk a történetben. A megírásakor engem a szerepek érdekeltek a leginkább.
 
április 28. és 29. 19h
május 12. és13. 19h 
június 3. és 4. 19h
Szkéné Színház
 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger