.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Zalatnay Cini: Mindig bevállalós voltam

Zalatnay Cini: Mindig bevállalós voltam

Written By Tamas on 2013. március 5. | 20:51

A ma már legendásnak mondható beat-korszak egyik legnagyobb hazai énekesnőjével bátorságról, őszinteségről, és félelmekről beszélgettünk...

A legutóbbi lemezed, könyved, és DVD-d címe „Magadat vállalni kell”. A te életedben voltak olyan korszakok, amikor nem akartad, vagy nem merted vállalni magadat? 
 Nem igazán, mert kiscsaj koromtól kezdve teljesen bevállalós voltam. Soha olyan dolgokba nem mentem bele, ami nagy gáz lett volna. Színpadon, öltözködésben mindig a saját elképzeléseimet valósítottam meg, nem nagyon engedtem másoknak, hogy beleszóljanak az életembe. Egyetlen egy időszakban éreztem bizonytalanságot, félelmet: 2006- ban, amikor kiengedtek. Akkor nem mertem nagy pofával beszélni, az a két év elzártság azért nagyon mélyen hatott rám, és a környezetemre. Elkezdtem emberektől tartani. Kellett néhány év, amire visszaerősödtem annyira, hogy már ne féljek kilépni az utcára. Aztán felmentem a színpadra, még a számat se nyitottam ki, és az emberek megtapsoltak, felállva ünnepeltek. Akkor éreztem, hogy ez az, nekem ott kell lennem. Nem érdekelt már a sajtó, tudtam, hogy ott kell lennem, azt kell adnom, ami én magam vagyok.

Azért a mai napig érnek támadások is, amiket úgy tűnik, hogy nagy nyugalommal viselsz… 
 Akármennyire is belegondolok, hogy gyűlölök-e valakit, bosszút akarok-e állni, nem hiszem, hogy ez megoldás. Bevállaltam ezt az egészet a színpad miatt. Közben annyi minden történt ebben az országban: példaképek keveredtek korrupcióba, lopásba, csalásba, a végére kiderült, hogy én csak egy nyuszika voltam hozzájuk képest. Sosem mondtam, hogy ártatlan vagyok. Hülye voltam, naiv, sokkal okosabb emberekkel kellett volna körülvennem magam. Egyszerűen rosszkor próbáltam csinálni valamit rossz helyen, hiába volt maga az elképzelés jó. 
Az a lényeg, hogy tudtál tanulni mindebből. A csúcsról zuhantál a mélybe… 
A közönségnek olyan hősök kellenek, akik voltak a pokol fenekén is. Lehet, hogy budai úrilánynak hívtak, de nem voltunk túl rózsás helyzetben. Végigjártam a létrát, és 50 forintos gázsival kezdtem a fellépéseket. Nem lehetett gyűjteni abban a világban, eleve keveset kaptunk, én meg ráadásul korkedvezménnyel, még fiatalkorúként álltam eleinte a színpadon. Mire eljutottunk olyan helyzetbe, hogy rendes gázsit lehetett volna kérni a fellépésekért, már alig voltak rendezvények. 
Néhány éve vidékre költöztél a lányoddal. Hogy érzitek ott magatokat? 
Nagyon jól elvagyunk, részt veszünk mindenféle megmozdulásban, segítünk a civil szervezeteknek, az állatvédőknek. Nagyon helyes kis házban élünk, a kertben elvannak a kutyák, cicák. Pont annyink van, amennyi kell. Kedvesek itt az emberek, leszólítanak az utcán, érdeklődnek, drukkolnak.

Nagyon összenőttetek Nikivel. Nem félsz attól, hogy egy napon elviszi őt egy srác? 
Tudom, hogy ez lesz. Édesanyámat imádtam, a mai napig beszélgetek vele a temetőben. Sokszor megbántottam, de szépen vette tudomásul, hogy elvesztett. Nem cirkuszolt miatta, én pedig az elköltözésem után is állandóan mentem hozzá. Pár év még eltelik, mire Niki itt hagy engem, egyelőre az egyetem sokkal fontosabb neki a fiúzásnál. Nehezebb lesz, de tudomásul kell venni. Aztán jön majd az unokázás, akkor visszabillen ez az egész, és jönnek a pelenkák. Ezek a dolgok mind fiatalítják az embert.

A számtalan fiatal énekesnő között kit tartasz méltónak arra, hogy a nagy elődök útját járja? 
Nagyon felhígult ez az egész szakma, kicsi ország vagyunk, hogy ennyi zenészt eltartsunk. Vannak maradandók is a sok fiatal között, Szabó Esztert például nagyon szeretem, de a Tóth lányok is nagyon tehetségesek. Hogy ki marad meg közülük, az majd pár év múlva derül ki. Meg kell teremteniük a saját világukat, hogy az emberek miattuk menjenek el a fellépésre, ne az őket körülvevő csillogás miatt. Ha egy kis falu színpadán, egy villanykörte mellett, szinte mikrofon nélkül is elvarázsolják a közönséget, akkor lehet mondani, hogy megállták a helyüket.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger