.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , » Dívák a pult mögött

Dívák a pult mögött

Written By Tamas on 2012. szeptember 30. | 12:43

A tehetségkutatók fénykorát éljük, de nem csupán a fiatal próbálkozóknak adnak új lehetőséget ezek a műsorok. Végre főműsoridőben látható a képernyőn néhány remek művész is. A zsűri, vagy mentorpult mögött újabban Falusi Mariann, Keresztes Ildikó és Malek Andrea is feltűnik.


A korábbi műsorokban sokszor megkérdőjelezhető volt az ítészek női tagjának hozzáértése. Emlékezzünk csak, Soma, Eszenyi Enikő, Hernádi Judit, Oroszlán Szonja vagy Pokorny Lia egy- egy kritikájára, melyekkel az ifjú énekeseket minősítették. Ők nem túl sokat tudnak a könnyűzenéről, illetve magáról a szakmáról. Ehhez képest az utóbbi hónapokban végre valóban szakemberek, vagy "szakasszonyok" kerültek ezekre a helyekre.

Falusi Mariann előbb az RTL Klub Csillag születik című műsorában vállalta a nem könnyű szerepet, majd a TV2 Megasztárjában is bizonyította, hogy nem csupán a hangja eget verő, de az építő jellegű kritikákkal sem spórol, ha kell. Az énekesnő a konzervatóriumban végzett, otthonosan mozog az opera, a jazz, és természetesen a popzene világában is. Már a nyolcvanas évek elején Ki-Mit-Tud?-ot nyert jazz kategóriában, a szakma azóta is a lába előtt hever. A Pa-Dö-Dő duóval több mint húsz albumot készített, közben a legnagyobb zenészekkel, és szerzőkkel dolgozott. Több musicalben szerepelt, és szólókoncertjei is nagy sikert aratnak. Mariannak nem volt szüksége arra, hogy tovább növelje a népszerűségét, talán emiatt is maradt hiteles, és könnyeden szórakoztató a pult mögött ülve is. -Ott áll egy gyerek előtted, várja, hogy mit mondasz és te, a hátad mögött X évvel, örömmel, csalódással azt kell, hogy mondd, amit igazán gondolsz. Nem szabad kendőzni, nem szabad nem igazat mondani, mert különben később az Élet mondja meg neki. - vallotta Mariann a Megasztárral kapcsolatban.
Tény, hogy a műsor óta még több szóló fellépése van, és a hírek szerint készül (végre!) az első önálló albuma is.

Keresztes Ildikó szintén a nyolcvanas években robbant be a hazai könnyűzenei életbe, és lett több ízben is "Az év énekesnője". Bestiális hangjához és tehetségéhez nem férhet kétség, valamiért mégis éveket kellett várnia az igazi áttörésre. Harmadik éve ül az RTL Klub X-Faktor című műsorában mentorként, és ez a főműsoridős szereplés végre számára is meghozta a várt sikert. Albumai az eladási listák élén tanyáznak, és számtalan koncertre kap felkérést. Mentorként az adások alatt szakszerű, komoly kritikákkal illeti a versenyzőket, ám túlérzékenysége miatt sokan elfogultsággal is vádolják. Erről az énekesnő így nyilatkozott: -Én csak nagyon tudok csinálni valamit, vagy sehogy. Ez boldogság és szenvedés egyszerre. Volt, aki próbált visszahúzni a földre, magyarázta, hogy ez nem az én életem, hanem a versenyzőké, és nekem végső soron csak a munkámat kell tisztességgel elvégezni, de megfeszülni azért nem kell. Csakhogy én nem tudok ilyen hideg fejjel létezni, józanul távol tartani magamat azok sorsától, akik ennyire közel kerültek hozzám.  

Malek Andrea számára teljesen új szerepet hozott ez az év, hiszen ő korábban még nem kapott ítész feladatot. A TV2 legújabb durranásában, a Voice-ban ő lett az egyetlen nő a pult mögött. A magyar musicalkirálynő éveken át nem kapott itthon számára megfelelő színpadi szerepet, ám szinte biztos, hogy a tehetségkutatónak köszönhetően újra felkerül a csúcsra. -Megtisztelőnek tartom, hogy felkértek arra, hogy egy ország előtt mondjak véleményt másokról. Ezek szerint eléggé felnőttem már, sok mindent összeszedtem és tanultam. Persze ez egy életen át tartó folyamat, de mégis valamilyen alapom van már arra, hogy ne otthon morogjak, mint egy bolhás kutya, hogy: "Ez nem igaz, hogy így meg kell alázni embereket! Hát nem hallja, hogy ez milyen jól énekel?" Vagy épp azt, hogy hamis!" Végre kitörhet belőlem, amit gondolok! - árulta el Andrea.
Bízzunk benne, hogy Malek Andrea kimagasló tehetsége mostantól nem csupán a régi rajongóihoz jut el, hanem egyre többen jönnek rá, hogy milyen csodát tud adni a művésznő egy- egy albumával, vagy koncertjével.

Lehet szidni ezeket a műsorokat, és a bennük feltűnő arcokat (legyen szó a versenyzőkről, vagy az ítészekről), de az tény, hogy végre legalább reflektorfénybe kerülhetnek olyan művészek is, akik a korábbi években a kereskedelmi televíziókban maximum egy néhány perces reggeli műsorban szerepelhettek.
 

fotók: TV2, RTL Klub,  forrás: TV2, kiskegyed.hu, life.hu

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger