.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Megint egy vacak film: Magic Mike

Megint egy vacak film: Magic Mike

Written By Tamas on 2012. augusztus 22. | 20:51

Hónapok óta ígérgetik a promóterek, hogy nyárra olyan filmet kapnak (leginkább) a csajok, ami csak fokozza a kinti forróságot. Magic Mike - egy film az amerikai chippendale-táncosok hétköznapjairól, Hollywood legkockásabb hasú legényeivel...

Steven Soderbergh eddigi munkásságát nem kell bemutatni a moziba járó népnek: Traffic, Szex, hazugság, video, Ocean's eleven, Erin Brockovich, zűrös természet... Három Oscar-jelölésből egyet sikerült bezsebelnie is. Ezúttal azonban olyan forgatókönyvet kapott, amivel nem tudott sokat kezdeni. Próbált. Ez látszik az elkészült művön, hiszen itt-ott felcsillan a rendezés remeksége, ám így is erősen középszerű, üres filmet kap a néző.

A sztori is elmesélhető két összetett mondatban: Adam nevű barátunk ácsként éli az életét, majd cimborája javaslatára vetkőző fiúvá válik. Persze, az éjszaka őt is magával ragadja, jönnek a csajok, a drogok, a felelőtlenségek... - Rém izgalmasan hangzik, ugye?
Mégis kaphattunk volna valami elgondolkodtató, szép filmet ebből. (az 54, vagy az Otthonom, Idaho című filmek is hasonló történetről szólnak, de azok jók!)
Alex Pettyfer Hollywood legújabb szívtiprója. A szőke legény néhány középszerű moziban már feltűnt (A negyedik, Csúf szerelem, Lopott idő), a csajok pedig már most a lábai előtt hevernek. Pettyfer egyébként nem csak a cukisága miatt maradhat még hosszan címlapon, hiszen kifejezetten tehetséges. A Magic Mike-ban csak neki vannak hihető, őszinte pillanatai. Jobb is tudott volna lenni, ha legalább egy épkézláb dialógust megír a forgatókönyvíró...
Channing Tatum (Mike szerepében) úgy táncol, hogy abba képtelenség belekötni, és valóban feltüzeli a női nézőket (a pletykák szerint korábban tényleg sztripperként dolgozott), de olyan üres, és olyan unalmas ebben a filmben, hogy arra nincs szó. A srácok vezéreként bedobták Matthew McConaughey kockás hasát. Hiába, ő is veszetten fetreng a képtelen párbeszédekben. Még énekelni is megpróbál, de hiába, alig várjuk, hogy eltűnjön a színről. A többi pasit aktuális tévésorozatokból nyúlta le a producer. Itt aztán hosszasan gyönyörködhetünk Joe Manganiello (True Blood), Matt Bomer (A nagy svindli) és Adam Rodriguez (Miami helyszínelők) elképesztő felsőtestében.- Fejenként nagyjából 4-4 mondatot kaptak, viszont a koreográfiákat tisztességgel megtanulták!
A film női főszereplője Cody Horn, aki szintén túl van már néhány TV-sorozaton (Office, Ments meg!). Az ő jelenléte felfoghatatlan. Ennyire jelentéktelen, unalmas arcú, és üres tekintetű lánykát keresni is nehéz lehetett a hollywoodi ügynökségeknél. Képtelenség elhinni, hogy ő az a csaj, aki miatt egy barátság felborulhat...
Mindent összevetve: a filmet nagyjából 20 percre össze lehetett volna vágni, akkor a női nézők is éreznék a bizsergést a moziból kifelé, és nem csak unalomtól elgémberedett lábaikban. 
Nincsenek itt mélységek. Előre várható unalmas fordulatok, nem szerethető és nem utálható hősök, nem túl ötletesen összeválogatott filmzene. Ami van: kockás hasak, csupasz seggek, és Channing Tatum kemény tánca.
A film megnézése után egyetlen pasi sem akar majd chippendale táncos lenni, maximum azon gondolkodik el, hogy ideje lenne lejárni a konditerembe...


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger