.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Ónódi Eszter új főszerepre készül

Ónódi Eszter új főszerepre készül

Written By Tamas on 2012. május 26. | 12:11

A 2012/13-as évadban az Orlai Produkciós Iroda első premierje, Závada Pál nagy sikerű regényéből készült, Jadviga párnája című előadás lesz.
Ondris és Jadviga különös szerelmi története, a Belvárosi Színházban ősszel kerül műsorra, de a próbák már májusban elkezdődtek. Závada Pál író elmondta: a könyv nagy sikere után gyorsan megkeresték őt, hogy nem akarja-e színpadra adaptálni a regényt, őt azonban nem inspirálta a regény puszta adaptációja. Ám amikor felmerült, hogy zenés-színházi formában kellene újrafogalmazni a történetet, azt már izgalmas feladatnak találta. A szövegkönyv így egészült ki a dalszövegekkel, ugyancsak Závada Pál tollából, amelyekhez Szokolay Dongó Balázs szerzett zenét. 

Az Orlai Produkciós Iroda előadásában Ónódi Eszter a címszerepben lesz látható, Ondrist pedig a Pesti Magyar Színház társulatának tagja, Pál András alakítja majd. Az előadás főbb szerepeiben Pokorny Lia, Takács Kati, Gáspár Sándor, Lukáts Andor, Szikszai Rémusz és Lábodi Ádám lesznek láthatóak.


A zenés-színházi elemeken kívül az előadás érdekessége lesz az is, hogy a színészek több szerepben is feltűnnek, ami – ahogy Hargitai Iván rendező mondja –, nem pusztán technikai kérdés, hiszen nagyon fontos az, hogy az egyes színészek által megformált karakterek milyen kapcsolatban állnak egymással, vagyis súlyos oka van annak, hogy egy színész miért épp azt a két-három szerepet játssza. Hargitai Iván másodszor dolgozik az Orlai Produkciós Irodával, korábban Az isteni Sarah című előadást rendezte, Vári Éva és Gálffi László főszereplésével.

A Jadviga párnája díszlettervezője Cziegler Balázs, jelmeztervezője Kárpáti Enikő, dramaturgja Lőkös Ildikó.

Az előadás bemutatója 2012. október 13-án, szombaton lesz, a Belvárosi Színházban.Forrás: Orlai Produkciós Iroda, Fotó: Tiszeker Dániel

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger