.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Váczi Eszter kedvencei

Váczi Eszter kedvencei

Written By Tamas on 2012. április 13. | 9:38

Ezúttal Váczi Eszteren a sor, hogy elárulja, melyik a kedvenc könyve, lemeze, illetve filmje.
A nagyszerű énekesnő a Jazz+Az után a szörp zenekarral szerzett magának újabb rajongókat, manapság pedig a Váczi Eszter Quartet nevű formációval arat sikereket. Legutóbbi albuma, az Eszter kertje világsztárok közreműködésével készült. A lemez co-producere, és egyben hangmérnöke Helik Hadar, aki kétszeres Grammy-díját Herbie Hancock lemezeinek hangmesteri munkálataival nyerte el.

Váczi Eszter kedvencei:
- Mivel kevés nehezebb dolgot tudok elképzelni, mint egy-egy darabot megjelölni könyvből, lemezből filmből, inkább fogalmazzunk úgy, hogy ezek biztosan beletartoznak a kedvenceim listájába:

Paolo Conte:  Live Arena di Verona
- Már korábban is ismertem ezt az előadót, de tavaly ősszel élőben láthattam Torinóban, ami életem egyik legcsodálatosabb koncertélménye volt, így már teljesen más füllel hallgatom a lemezeit. 

A medence (La Piscine -1969)
- Igazi klasszikus, bűnügyi dráma Romy Schneiderrel és Alain Delonnal a főszerepben, amely minden időben megállja a helyét. Nagyon szeretem a hangulatát, és akárhányszor nézem meg, mindig képes hozni azt a feszültséget, ami egy iagazán jó thriller-re jellemző.


Eckhart Tolle: Új föld
- Alapműnek tartom, amely hihetetlen sokat tudna változtatni jó irányban az emberiségen, ha meg akarnánk egyáltalán változni.

A könyv magyar fordítója, dr.Domján László szavaival:
"- Ez az utolsó könyv - mondta a barátom, amikor elolvasásra kölcsönadta az Angliából frissen hozott művet. - Hogy érted, hogy "utolsó könyv"? - kérdeztem. - Több könyvre nincs szükség." Ez az állítás ugyan természetesen költői túlzás, hiszen nyilván írnak majd még fontos és értékes könyveket, a mű elolvasása után alapvetően mégis egyetértettem vele, mert könyvével Eckhart Tolle a szenvedéstől való végleges megszabadulás kulcsát adja kezünkbe."

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger