.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Szabó Dávid kedvencei: Disney, Aguilera és Hawke

Szabó Dávid kedvencei: Disney, Aguilera és Hawke

Written By Tamas on 2012. április 4. | 14:06

Ebben a rovatban ismert művészek vallanak arról, melyik könyvet, filmet, illetve lemezt kedvelik a legjobban.

Szabó Dávid, a Budapesti Operettszínház művésze van soron abban, hogy valljon:

- Örök kedvenc könyvem Ethan Hawke Mi a gond velem? című regénye. Nagyon szeretem azt a gondolkodásmenetet, ahogy Hawke megírta ezt a művét. Leginkább színészként ismerjük, de aki beleolvas a részben önéletrajzi ihletésű írásba, garantáltan nem tudja majd letenni. Jelenleg William P.Young A viskó című könyvét olvasom, és ez is nagyon nagy hatással van rám, ajánlom mindenki figyelmébe.
Ha csak egy kedvenc albumot lehet mondanom, akkor Christina Aguilerától a Stripped című CD-t választom. Annyira komplexen van ez összerakva, megszerkesztve, és Christina hangja is úgy szól, hogy számomra megunhatatlan ez a korong. A filmekkel kapcsolatban már gondban vagyok, nem tudok egyet kiemelni. Fanatikusan rajongok a Disney- filmekért, ezek közül is kedvencem az Eszeveszett birodalom, de nagy hatással volt rám az Avatar, és az Alien-sorozatért odavagyok. Alig várom, hogy bemutassák nyáron a legújabb részt, ami kronológiailag az első lesz a sorban, hiszen a kezdetekről szól.

Szabó Dávid jelenleg Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című darabjára készül, melyet tavasszal mutatnak be Ausztriában, illetve játszik az Operettszínházban a Csárdáskirálynő, a Koldusopera, az Egy éj Velencében, a Lili bárónő, a Musicalmesék, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom és a Szép nyári nap című előadásokan.


Ethan Hawke: Mi a gond velem? (The Hottest State) -1996
A fiatal, jóképű színész és a kezdő dizőz, William és Sarah találkozása egy New York-i bárban nem kimondottan első látásra szerelem, de később az lesz belőle, mégpedig a fiú számára az első, amely nem puszta szexről szól. Mi meg csak állunk és drukkolunk a háromdimenziós történetben, ahol a jóképű vesztésre áll. A számunkra filmszínészként ismerős Ethan Hawke első és udvariasan nagyon rövid regényének legfőbb erénye ugyanis az, hogy holografikusan megelevenednek benne a hangulatok. Megízleljük a whyski ízét, ruhánkba beissza magát a Marlboro füstje, a szomorú szeretkezés illata, a szorongás bekúszik a szívcsakránkba, másik asztalhoz ülünk, ha belép valaki, aki antipatikus. Mint a filmeken...

Eszeveszett birodalom (The Emperor's New Groove) -2000
Kuczónál nincs lazább uralkodó egész Dél-Amerikában: élvezi a gazdagságot, a hatalmat és a jó zenét. Aki pedig nem tetszik neki, azt egyik segédje szívesen kihajítja az ablakon. Legújabb terve: vízi vidámpark építése egy közeli napsütéses hegyoldalon. Hogy ott most még egy falu áll? A részletek nem érdeklik Kuczót. Az viszont nyilván érdekelné, ha tudna róla, hogy udvari boszorkánya, Yzma is a trónra vágyik. Ám a méreg, amit a varázslónő ütődött szolgája, Kronk kever a császár levesébe, nem tökéletes, és Kuczo véletlenül lámává változik. Menekülés közben pedig belekeveredik egy jólelkű pásztor, Pacha nyájába: Pachával csupán az a baj, hogy pont az ő faluját kellett volna lerombolni a vízicsúszda kedvéért.
 

Christina Aguilera: Stripped -2002
Az énekesnő negyedik nagylemeze. A brit és az amerikai albumlistákon is a második helyig jutott. Az album mellé megjelent kislemezek közül kettő (Dirrty, Beautiful) lett listavezető.  Több műfaj befolyásolta, köztük az R&B, a gospel, a soul, a pop rock, a latin zene és a hiphop. Világszerte több mint 12 millió példányban kelt el.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger