.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , , » Intim hangulatban Udvarossal, Falusival, Jordánnal...

Intim hangulatban Udvarossal, Falusival, Jordánnal...

Written By Tamas on 2012. április 25. | 15:22

A budapesti belvárosban, a száz éve működő Rózsavölgyi Zeneműbolt felett nyílt meg a Rózsavölgyi Szalon. 

A határozottan kellemes hangulatot árasztó helyen az elegáns és szép környezet kiválóan tud társulni a minőségi szórakozással.
A napközben 10 órától kávéházként, esténként kamaraszínházként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei és jazzkoncertek, könyvbemutatók szerepelnek. Emellett havonta megújuló képzőművészeti kiállítások is várják az érdeklődőket, melyek sorát Péreli Zsuzsa képei nyitják: a 2007-ben a Magvető Kiadónál megjelent János vitéz kötet illusztrációi láthatók a falon. Májusban a Manó Könyvek Mesélj nekem sorozatának grafikáit, júniusban pedig a Tücsök a Holdon című gyerekkönyv illusztrációit állítják ki.
A májusi programból mindenképpen meg kell említeni Udvaros Dorottya Mégis szép című estjét, melyen a kiváló színésznő énekel Brechttől, Zsütitől, Bereményitől, Cohentől, Kurt Weilltől, Kamondy Ágnestől, Hrutka Róberttől, illetve prózát mond többek között Nádastól, Téreytől, Závadától, Bartistól és Lőrinczytől. Az estet május 2-án és 3-án láthatja a közönség.
A Rózsavölgyi Szalonban kapott helyet az Anna Gavalda sikerkönyvéből készült Szerettem őt című darab is, melyet Györgyi Anna és Szilágyi Tibor ad elő: Egy fiatal nőt két gyerekkel elhagy a férje. Árulás? Egy férfi nem vállalja élete nagy szerelmét, s kiüresedett házasságának megőrzése mellett dönt. Ki kit árult el? 
Május 7-én újra a színpadon Müller Péter Szeretetkönyve, mely Papadimitriu Athina tolmácsolásában egészen megható, helyenként megrázó, de mindenképpen intim előadássá vált. A színésznő nem csupán a mester szavait idézi fel, de rendkívül ízlésesen válogatott dalokkal is fűszerezi az estet. 
Szintén májusban látható Jordán Tamás Stand Up estje, Fischl Mónika és Vadász Dániel operett-opera műsora, Bardóczy Attila francia sanzon programja, valamint Ráckevei Anna és Kováts Kriszta közös előadása, mely Falcsik Mari írásaira épült.
Falusi Mariann is itt adja elő mostantól a sokak által már ismert Kollektív neurózis című műsorát, melyben elhangzanak olyan világslágerek, mint az As time goes bye a Casablancából, ugyanakkor Horváth Jenő Pingvindala is jól megfér Leonard Cohen Guests-jével.
Az előadásokra a jegyek 3900 forintba kerülnek, a részletes programról pedig a rozsavolgyi.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger