.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Dögölj meg, Hófehérke! -az el nem mesélt titkok

Dögölj meg, Hófehérke! -az el nem mesélt titkok

Written By Tamas on 2012. március 30. | 19:10

Idén két Hófehérke- feldolgozást is kapunk a mozikba, az első, a vicces verzió már meg is érkezett: Tükröm, tükröm címmel!

Nem összekeverendő a film az azonos című alkotással, melyben Barbra Streisand és Jeff Bridges romantikázott! Ez itt a friss, ropogós Hófehérke-sztori, úgy, ahogy még sosem láthattuk. Az egyedi látásmódú rendező, Tarsem Singh (A sejt, Zuhanás, Halhatatlanok) ezúttal a komédia világába kirándult, több-kevesebb sikerrel. Az eredeti mesét mindenki ismeri, ebből a kalandból azonban a bulvármagazinok is táplálkozhattak volna, ha a Grimm testvérek idejében már lettek volna efféle orgánumok...
A gonosz királynő (Julia Roberts) megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét (Lily Collins), hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg (Armie Hammer) figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, aki rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő kénytelen szövetkezni hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban.
S hogy mik ki nem derülnek? A királynő például minden cselt, és varázslatot képes bevetni azért, hogy megkaparintsa a szőke-kékszemű-szexi  herceget, ám nem csupán érzelmi indíttatásból teszi mindezt: kiderül, hogy súlyos anyagi problémái vannak, melyekre megoldást hozhat a gazdag fiatalemberrel kötött frigy. Komoly traumát okoz a középkorú nőszemély számára, hogy a tükör kegyetlenül belesuttogja a fülébe: biza, nem ő a legszebb a vidéken! Valóban, a korral megjöttek az első ráncok (Botox-mentes mese!), és a zsírleszívást sem találták még fel, így kénytelen brutális fűzőbe préselni a testét. Hófehérke pedig korántsem az az elanyátlanodott kisleány, ahogyan eddig gondoltuk: ő maga is kardot ragad, ha kell, és bátran vezeti az apró termetű banditák seregét. 
Julia Roberts  még életében nem volt ennyire aljas -láthatóan élvezi a szerepkört-, és ezzel a produkcióval talán egy újabb korosztályt is meghódít majd. Lily Collins (a zenész Phil Collins kislánya) első főszerepében domborít, nem is rosszul- bár azt a szemöldököt átgondolhatná még egyszer... A film legnagyobb durranása Nathan Lane játéka, aki ezúttal is fergetegeset komédiázik.
Érik egy Oscar-díj a jelmezekért, talán a díszletekért is, de több említésre méltó dolog nincs ebben a műben. Lapos poénok, gyengén megírt forgatókönyv, és a végén az idegesítő össznépi dalolás! Vasárnap délutánra összejöhet a család a moziban, de a DVD-verzióért már kár lesz pénzt kiadni...

Tegyünk még említést a kiváló magyar szinkronról is: Julia Roberts ezúttal is  a nagyszerű Tóth Enikő hangján szólal meg. Lily Collinsnak Tompos Kátya, Nathan Lane-nek Törköly Levente, a hercegnek pedig Markanczi Zalán adta kölcsön a hangját.

Ui: Májusban érkezik a hazai mozikba a sztori ijesztgetős verziója, a Hófehér és a vadász, melyben Charlize Theron alakítja a királynőt, a száműzött  hercegnő szerepében pedig az Alkonyat-filmekből megismert Kristen Stewart menekül az erdőben.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger